Υπουργείο Υγείας σε κατοίκους της Θεσσαλίας: Καταναλώνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό

Υπουργείο Υγείας σε κατοίκους της Θεσσαλίας: Καταναλώνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στη Λάρισα δήλωσε την Κυριακή (10/09) πως οι κάτοικοι των περιοχών στη Θεσσαλία, που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο εμφιαλωμένο νερό.

Συγκεκριμένα, η κ. Αγαπηδάκη είπε πως τα ύδατα – μετά τη θεομηνία – πρέπει να αντιμετωπίζονται ως δυνητικά μολυσμένα γι' αυτό και συνέστησε στους πολίτες της Θεσσαλίας να καταναλώνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό για κάθε χρήση. Ακόμα, η ίδια είπε πως γίνονται συνεχείς έλεγχοι από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σχετικά με την ποιότητα του νερού ώστε να δοθεί κάποια στιγμή το ελεύθερο στους πολίτες να καταναλώσουν νερό και από τοπικό δίκτυο υδροδότησης.

Στη συνέχεια, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε πως δεν πρέπει οι πολίτες στη Θεσσαλία να έρχονται σε επαφή με τα υδάτα χωρίς να φορούν ειδικό εξοπλισμό, αδιάβροχα, γάντια και γαλότσες. Ακόμα, τόνισε πως πρέπει να προσέχουν για τυχόν νεκρά ζώα τα οποία μπορεί να βρίσκονται στα στάσιμα νερά, πέρα από φερτά υλικά, ακόμα και μέσα στα σπίτια.

Μάλιστα, σε κάποια σημεία έχει επανέλθει η ηλεκτροδότηση, οπότε η κ. Αγαπηδάκη εφίστησε την προσοχή για τυχόν γυμνά καλώδια. Ακόμα, συνέστησε στους πολίτες να τρώνε μόνο πλήρως συσκευασμένα τρόφιμα και σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα όπως εξανθήματα, πυρετό, βήχα, να επικοινωνήσουν άμεσα με τις υγειονομικές Αρχές.

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα