Οι 5 τροφές που καθαρίζουν τα νεφρά και τα προστατεύουν από τις πέτρες

Οι 5 τροφές που καθαρίζουν τα νεφρά και τα προστατεύουν από τις πέτρες

Οι πέτρες στα νεφρά είναι μια από τις πιο κοινές παθολογίες που επηρεάζουν αυτό το σημαντικό όργανο. Σε πολλούς ανθρώπους, η παθολογία εκδηλώνεται λόγω κακού τρόπου ζωής και παραγόντων όπως η ανεπαρκής πρόσληψη καθαρού νερού, η υπερβολική οξύτητα των ούρων, η συσσώρευση τοξινών και αποβλήτων.

Η περιοδική αποτοξίνωση είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας των νεφρών. Ένας καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να καταναλώνετε ορισμένα τρόφιμα και ποτά.

5 τροφές που προστατεύουν από τις πέτρες στα νεφρά

Σύμφωνα με τον Ρώσο ουρολόγο Δρ Μπασκάτοφ, οι ακόλουθες πέντε τροφές προάγουν την αποτοξίνωση των νεφρών, η οποία βοηθά στην πρόληψη των λίθων στα νεφρά.

Ρόδι – αυτό το φρούτο είναι πλούσιο σε κάλιο, ένα ιχνοστοιχείο που διεγείρει την αποβολή των τοξινών από το σώμα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο πέτρας στα νεφρά.

Λεμόνι – ο χυμός λεμονιού είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και οξύ που εμποδίζουν το σχηματισμό πέτρες.

Μηλόξυδο – Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο σώμα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Περιέχει επίσης κιτρικό οξύ, το οποίο βοηθά στη διάλυση των λίθων στα νεφρά.

Φασόλια – με την κατανάλωση φασολιών πλούσια σε φυτικές ίνες, τα άχρηστα προϊόντα απομακρύνονται αποτελεσματικά από τα νεφρά, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα σχηματισμού λίθων.

Καρπούζι – είναι ένα ήπιο διουρητικό που βοηθά στην ενυδάτωση και τον καθαρισμό των νεφρών. Είναι επίσης πλούσιο σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που βελτιώνει την υγεία και τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Η καλή παροχή αίματος είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για τη διατήρηση της υγείας των νεφρών.

Σημαντικό: Το άρθρο δεν αντικαθιστά μια ισορροπημένη διατροφή και συνεννόηση με ειδικό!

Πηγή: kipos.firenews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα