Λίπος στην κοιλιά: O ξηρός καρπός που κάνει θαύματα

Το συσσωρευμένο λίπος σίγουρα δεν αρέσει στον περισσότερο κόσμο, αλλά υπάρχουν και πιο σημαντικοί λόγοι για να το ξεφορτωθείτε, πέρα από την αισθητική. Το λίπος στην κοιλιά μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην υγεία μας.

Η διαιτολόγος του Cleveland Clinic's Centre for Human Nutrition Elyse Homan, εξηγεί ότι το λίπος στην κοιλιά επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, η κληρονομικότητα, ο ύπνος, η άσκηση και η διατροφή.

«Η κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από όσες μπορείτε να κάψετε μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση λίπους», αναφέρει η ίδια. Το πού θα αποθηκευτεί το λίπος καθορίζεται από παράγοντες όπως η γενετική, παθήσεις υγείας και ο τρόπος ζωής, συμπεριλαμβανομένων των τροφών που καταναλώνουμε και την άσκηση, όπως αναφέρει το Healthstat.gr.

Λίπος στην κοιλιά: Τα προβλήματα υγείας που προκαλεί

«Δεδομένου ότι το σπλαχνικό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς αποθηκεύεται βαθιά στο σώμα, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του κινδύνου ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 και καρδιακών παθήσεων», αναφέρι η Jackie Newgent, διατροφολόγος και συγγραφέας.

«Τα αμύγδαλα είναι μια κορυφαία επιλογή, καθώς είναι ένας από τους ξηρούς καρπούς με την υψηλότερη πρωτεΐνη», λέει η Newgent. Επιπλέον, υπάρχει έρευνα για τα αμύγδαλα, η οποία υποστηρίζει ότι η κατανάλωση 1 1/2 ουγγιάς την ημέρα αντί ενός σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορεί να σχετίζεται με μείωση του κοιλιακού λίπους.

Η Homan συνιστά μια ποικιλία ξηρών καρπών, «καθώς ο καθένας προσφέρει διάφορα θρεπτικά οφέλη», τονίζει. Ενώ συμφωνεί ότι τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική επιλογή, συνιστά ακόμη τα φουντούκια και τα καρύδια, τα οποία είναι γεμάτα με μονοακόρεστα λιπαρά οξέα παρόμοια με τα αμύγδαλα.

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα