Βουλωμένη μύτη: Τρεις κινήσεις για να ξεβουλώσει

Βουλωμένη μύτη: Τρεις κινήσεις για να ξεβουλώσει

Η βουλωμένη μύτη είναι ένα από τα συμπτώματα του κρυολογήματος, του κορονοϊού ή της γρίπης που μας ταλαιπωρεί περισσότερο: Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε, να κοιμηθούμε και το φαγητό μας φαίνεται εντελώς άγευστο.

Οι πλύσεις με φυσιολογικό ορό και η χρήση αποσυμφορητικών για τη μύτη είναι οι πιο διαδεδομένες μέθοδοι ανακούφισης από τα συμπτώματα, εάν όμως θέλεις να δοκιμάσεις κάτι εναλλακτικό, τα παρακάτω τρικ διατείνονται ότι μπορούν να βοηθήσουν να "ανοίξει" η βουλωμένη μύτη. Καθώς κανένα τους δεν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, δεν χάνουμε τίποτε να τα δοκιμάσουμε. Αν δεν πιάσουν, κάνουμε υπομονή!

 Φυσικοί τρόποι για να ξεβουλώσει η μύτη 
Χρησιμοποίησε τη γλώσσα σου 
Είναι η πιο απλή μέθοδος που μπορείς να δοκιμάσεις - και πραγματικά δεν χάνεις τίποτε αν δεν "πιάσει"! Φέρε την άκρη της γλώσσας σου στον ουρανίσκο του στόματος και με τα δύο σου δάχτυλα πίεσε το μέτωπο στο σημείο ανάμεσα από τα μάτια. Επανάλαβε αυτή την κίνηση για διαστήματα των 20 δευτερολέπτων και θα αρχίσεις να νιώθεις τη μύτη σου να "ανοίγει".

Γείρε πίσω το κεφάλι 
Κλείσε τη μύτη σου με δύο δάχτυλα. Πάρε ανάσα από το στόμα και γείρε πίσω το κεφάλι σου. Κράτησε το κεφάλι πίσω και κράτα την αναπνοή σου. Η κίνηση αυτή προκαλεί, θεωρητικά, ένα αντανακλαστικό στην περιοχή των ιγμορείων που ξεμπλοκάρει τη βουλωμένη μύτη. 

Μείνε σε αυτή τη στάση για μερικά δευτερόλεπτα και όταν χρειάζεται να πάρεις ανάσα ανάπνευσε από το στόμα και φέρε το κεφάλι σε ίσια θέση. 

Χρησιμοποίησε τους αντίχειρές σου
Βάλε τον δεξί αντίχειρα κάτω από το αριστερό σου ζυγωματικό. Πίεσε και απελευθέρωσε. Με το άλλο χέρι, πιάσε το κάτω μέρος του αριστερού αφτιού και τράβα το απαλά προς τα κάτω. Κράτησε το αφτί για 10 δευτερόλεπτα. Η κίνηση αυτή θα απελευθερώσει το αριστερό ρουθούνι. Εάν είναι όντως αποτελεσματική, επανάλαβε τη διαδικασία από την άλλη πλευρά. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα