Από πόνους στη μέση έως κατάθλιψη: Η SOS λίστα με τους κινδύνους της καθιστικής εργασίας

Πλούσια είναι η λίστα των κινδύνων για την υγεία που εγκυμονούν οι δουλειές γραφείου. Από μυοσκελετικά προβλήματα έως το ενδεχόμενο κατάθλιψης και εγκεφαλικού επεισοδίου δείτε τους κινδύνους που σας απειλούν αν κάθεστε σε μια καρέκλα γραφείου όλη μέρα!

Η σύγχρονη τεχνολογία και η ψηφιοποίηση πολλών εργασιών έχει απλοποιήσει πολλές εργασίες της καθημερινής ζωής, μετατρέποντας παράλληλα πολλές θέσεις εργασίας σε δουλειές γραφείου. Ολοένα και περισσότερες δουλειές διευθετούνται μέσα από μια καθημερινότητα σε ένα γραφείο. Σε αυτό ήρθαν να προστεθούν και οι νέες συνήθειες που έφερε μαζί της η πανδημία, καθιερώνοντας την τηλεργασία, μέσα από την οποία ένα μεγάλο ποσοστό υπαλλήλων όχι απλώς κάνει δουλειά γραφείου, αλλά δεν χρειάζεται καν να κουνηθεί από την καρέκλα του σπιτιού του.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορεί μεν να διευκόλυναν πολλές εργασίες, ταυτόχρονα όμως ενίσχυσαν σημαντικά μια βλαβερή συνήθεια: Τον καθιστικό τρόπο ζωής.

Πλήθος μελετών έχει αναδείξει στο παρελθόν τις πιθανές επιπτώσεις που μπορούν να προκύψουν από έναν καθιστικό τρόπο ζωής. Η καθιστική συμπεριφορά, όμως, δεν έρχεται μόνη της,

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα