Μακροζωία: Ο φυσικός παράγοντας που αυξάνει το προσδόκιμο ζωής

Η σχέση του φυσικού περιβάλλοντος με την καλή ποιότητα της υγείας είναι ήδη γνωστή. Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι τα πιθανά οφέλη φτάνουν πιο μακριά από εκεί που πιστεύαμε, εξασφαλίζοντας το πιο σημαντικό απ’ όλα: Περισσότερα χρόνια ζωής! Τα νέα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο Journal of Epidemiology of Community Health. 

Ερευνητικοί συνεργάτες από το Πανεπιστήμιο Massey της Νέας Ζηλανδίας, τη Δασική Υπηρεσία USDA του Portland και το Κέντρο Καρκίνου Fred Hutchinson των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τον δείκτη «χαμένων ετών ζωής», θέλοντας να ανακαλύψουν εάν η ύπαρξη φυσικών χώρων στις κατοικημένες περιοχές σχετίζεται ή όχι με μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Συνέλεξαν δεδομένα από το 2016 Scottish Burden of Disease, στο οποίο αντανακλάται το χάσμα μεταξύ της αναμενόμενης και της πραγματικής διάρκειας ζωής ανδρών και γυναικών κάτω των 65 ετών που, τη στιγμή του θανάτου τους, διέμεναν στην Σκωτία.

 
Οι ερευνητές χώρισαν στη συνέχεια «ζώνες δεδομένων», δηλαδή γεωγραφικές μονάδες νοικοκυριών 500-1000 κατοίκων με παρόμοια κοινωνικά χαρακτηριστικά. ...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα