Οι τροφές που μας φτιάχνουν την διάθεση

Οι τροφές που μας φτιάχνουν την διάθεση

Όταν αισθάνεστε πεσμένοι, μπορεί να είναι δελεαστικό να στραφείτε στο φαγητό για να φτιάξετε τη διάθεσή σας. Ωστόσο, οι ζαχαρούχες, πλούσιες σε θερμίδες τροφές που πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν τις δικές τους αρνητικές συνέπειες.

Ενώ η διάθεση μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες (όπως άγχος, περιβάλλον, κακός ύπνος, γενετική, διαταραχές της διάθεσης διατροφικές ελλείψεις), ορισμένες τροφές έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη συνολική υγεία του εγκεφάλου και ορισμένους τύπους διαταραχών της διάθεσης.

Εδώ είναι 9 υγιεινές τροφές που μπορεί να τονώσουν τη διάθεσή σας:

Λιπαρά ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος είναι πλούσια σε δύο τύπους ωμέγα-3 — δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) και εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) – τα οποία μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο κατάθλιψης.

Αν και δεν υπάρχει τυπική δόση, οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι οι περισσότεροι ενήλικες θα πρέπει να λαμβάνουν τουλάχιστον 250-500 mg συνδυασμένου EPA και DHA την ημέρα. Δεδομένου ότι μια μερίδα 100 γραμμαρίων σολομού παρέχει 2.260 mg EPA και DHA, η κατανάλωση αυτού του ψαριού μερικές φορές την εβδομάδα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βάλετε αυτά τα λίπη στη διατροφή σας.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα