Αλτσχάιμερ: Τα 5+1 σημάδια ότι χάνετε το μυαλό σας – Σπατάλη χρημάτων και αλλαγή στο χιούμορ

Αλτσχάιμερ: Τα 5+1 σημάδια ότι χάνετε το μυαλό σας – Σπατάλη χρημάτων και αλλαγή στο χιούμορ

Το Αλτσχάιμερ είναι μια δύσκολη νόσος που ταλαιπωρεί τόσο τους ασθενείς, όσο και τις οικογένειες τους, ενώ συνήθως η διάγνωση δεν είναι εύκολη, καθώς κάθε άτομο εκδηλώνει διαφορετικά τα συμπτώματα.

Οι ειδικοί έχουν κάνει αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν τα ύποπτα σημάδια που πρέπει να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ σύμφωνα με την thesun.co.uk υπάρχουν έξι συμπτώματα που συνήθως εκδηλώνονται στην πλειοψηφία των ασθενών και χρειάζονται προσοχή.

Ακολουθούν τα έξι ύποπτα σημάδια για την χρόνια νευροεκφυλιστική νόσο, που είναι δύσκολη τόσο για τον ασθενή, όσο και για τα αγαπημένα του πρόσωπα:

Σπατάλη χρημάτων
Το βρετανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με μελέτη στην οποία συμμετείχαν 67 ενήλικες περίπου 70 ετών, έχει παρατηρηθεί ότι ένα πρώιμο σύμπτωμα, είναι η σπατάλη χρημάτων, ειδικά η «δωρεά» χρημάτων σε άγνωστα άτομα.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί χώρισαν τους συμμετέχοντες στην έρευνα σε δυάδες και έδωσαν στον καθένα από 10 δολάρια, με στόχο να τα μοιραστούν όπως ήθελαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, όσοι έδωσαν περισσότερα χρήματα στο άλλο άτομο που μόλις γνώρισαν, έδειξαν σημάδια πρώιμου Αλτσχάιμερ.

Χαρακτηριστικά, ο Δρ Duke Han, καθηγητής νευροψυχολογίας στο USC που ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε ότι «το πρόβλημα με το χειρισμό των χρημάτων πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πρώιμα σημάδια της νόσου του Αλτσχάιμερ και αυτό το εύρημα υποστηρίζει αυτή την ιδέα». ...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα