Εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων. Έχουμε πάρα πολλούς θετικούς γύρω μας – Ο ιός δεν έχει περιοριστεί

Εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων. Έχουμε πάρα πολλούς θετικούς γύρω μας – Ο ιός δεν έχει περιοριστεί

«Με τα σημερινά δεδομένα η τρίτη δόση του εμβολίου είναι απαραίτητη, την οποία δεν έχουν κάνει πολλοί»
«Υπάρχει πρόβλημα με 26.500 κρούσματα χθες και 50 – 70 νεκρούς κάθε μέρα. Είναι πάρα πολλοί για να τους ανεχόμαστε», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Σπύρος Πουρνάρας, πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου «Αττικόν» με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Στο εργασιακό περιβάλλον, στο νοσοκομείο έχουμε έχουμε πάρα πολλούς θετικούς γύρω μας που δεν είχαμε ποτέ έως σήμερα. Υπάρχει πολύ ιός (στην κοινότητα). Μην ακούτε ότι ο ιός έχει περιοριστεί. Το βλέπουμε καθημερινά γύρω μας», δήλωσε για τον κορονοϊό στην ΕΡΤ ο κ. Πουρνάρας.

«Από εδώ και πέρα έχει τεράστια σημασία η ευθύνη των ευάλωτων ανθρώπων», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων στο Αττικόν επισημαίνοντας ότι «25% των ανθρώπων άνω των 60 ετών στην Ελλάδα δεν έχει κάνει την τρίτη δόση». Και όπως είπε αυτή η ηλικιακή κατηγορία πρέπει να προσέχει.

«Όσοι είναι ευάλωτοι πρέπει να προστατεύσουν τους εαυτούς τους. Οι νοσήσεις θα υπάρχουν. Οι εμβολιασμένοι κολλάνε και νοσούν πιο ήπια, αλλά μεταδίδουν τον ιό», ανέφερε ο κ. Πουρνάρας, ο οποίος υπενθύμισε ότι έχει εμφανιστεί και πάλι η γρίπη, η οποία κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

«Με τα σημερινά δεδομένα η τρίτη δόση του εμβολίου είναι απαραίτητη, την οποία δεν έχουν κάνει πολλοί. Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για την τέταρτη δόση, την οποία όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πρέπει να την κάνουν. Προς τα εκεί πηγαίνουμε. Πρώτα θα την κάνουν οι ευπαθείς και μετά οι υπόλοιποι», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα