12 σημάδια στο δέρμα που δείχνουν κακή λειτουργία της καρδιάς

12 σημάδια στο δέρμα που δείχνουν κακή λειτουργία της καρδιάς

Η καλή λειτουργία της καρδιάς, είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Η καρδιά είναι το πολυτιμότερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Ακούγεται για πρώτη φορά περίπου τρεις εβδομάδες μετά τη σύλληψη και, αν όλα πάνε καλά οι χτύποι της θα φτάσουν τους 2,6 δισεκατομμύρια καθ´ όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Αν και έχει το μέγεθος μόλις μιας γροθιάς, αποτελεί την πιο ανθεκτική «αντλία», τροφοδοτώντας τον οργανισμό μας με αίμα και ο,τι αυτό «κουβαλάει». Οι καρδιακές νόσοι έχουν γίνει η πρώτη αιτία θανάτου στον κόσμο. Μάλιστα, ο αριθμός των διαγνώσεων καρδιακών νόσων αυξάνεται καθημερινά.

Οι συγκεκριμένες νόσοι επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία της καρδιάς και επιπλέον θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των αρτηριών, του κυκλοφορικού συστήματος και του εγκεφάλου.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι τις περισσότερες φορές οι καρδιακές νόσοι εξελίσσονται σιωπηλά, έτσι είναι αδύνατον να ανιχνευτούν εγκαίρως.

Προειδοποιητικά σημάδια μπορεί να εμφανιστούν στο δέρμα και τα νύχια σας, γι’ αυτό, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, ο δερματολόγος σας μπορεί να είναι ο πρώτος γιατρός που θα παρατηρήσει ότι έχετε καρδιακή νόσο.

12 σημάδια στο δέρμα που δείχνουν κακή λειτουργία της καρδιάς

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα