Αυτά είναι τα οφέλη της καθημερινής άσκησης

Γνωρίζουμε ότι η άσκηση είναι σημαντική αλλά πόσο συχνά χρειάζεται να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο; Σύμφωνα με τον Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, οι ενήλικες 19-64 ετών πρέπει να στοχεύουν να είναι δραστήριοι κάθε μέρα.

 Η καθημερινή άσκηση δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί αλλά οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι καλύτερη από το τίποτα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει περίπατους, ποδηλασία ή την ενασχόληση με ένα σπορ. Αν το πετύχεις αυτό, τότε το σώμα σου θα το «εκτιμήσει».

Τα οφέλη της καθημερινής άσκησης
Τα παρακάτω θα συμβούν αν ασκείσαι κάθε μέρα:

 Απώλεια κιλών

 Η άσκηση καίει θερμίδες, που είναι σημαντικό για την απώλεια κιλών. Όσο πιο σκληρά δουλεύεις, τόσο περισσότερο καις. Επομένως, η καθημερινή άσκηση θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος περισσότερο συγκριτικά με το αν ασκείσαι λιγότερες μέρες.

Βρες τρόπους και λίγο χρόνο κάθε μέρα για άσκηση είτε αυτό σημαίνει να χρησιμοποιήσεις τις σκάλες αντί για το ασανσέρ ή να περπατήσεις αντί να οδηγήσεις με το αυτοκίνητό σου. Θα προσέξεις ότι θα δυναμώσουν οι μυς στα πόδια σου και θα κουράζεσαι λιγότερο όταν γυμνάζεσαι.

Μειωμένος κίνδυνος ασθενειών

 Η άσκηση μπορεί να αποτρέψει μία σειρά ασθενειών όσο μεγαλώνεις. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, η άσκηση προωθεί την HDL (καλή χοληστερόλη) και χαμηλώνει τα ανθυγιεινά τριγλυκερίδια. Αυτός ο συνδυασμός είναι τόσο σημαντικός, διότι βοηθάει την ελεύθερη κυκλοφορία του αίματος, οδηγώντας σε πιο υγιή καρδιά.

 Πέρα από καλή καρδιά, η άσκηση μπορεί να αποτρέψει μία σειρά από άλλες ασθένειες:

-Εγκεφαλικό

 -Υψηλή αρτηριακή πίεση

-Διαβήτη

-Άγχος/Κατάθλιψη

-Καρκίνος

-Αρθρίτιδα

-Καλύτερος ύπνος

Αν δε μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια, ίσως χρειάζεσαι περισσότερη άσκηση. Όντας δραστήριος κουράζεις το σώμα σου και έτσι είναι πιο εύκολο να σε πάρει ο ύπνος. Ωστόσο, αν ασκείσαι λίγες ώρες πριν πέσεις στο κρεβάτι, μπορεί να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα λόγω υπερέντασης. Επομένως, φρόντισε να έχεις ασκηθεί μέχρι αργά το απόγευμα.

Μία ώθηση ενέργειας
Εάν αισθάνεστε πολύ τεμπέλης για να κάνετε καθημερινές εργασίες, η άσκηση μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμη. Η άσκηση βοηθά στην παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στην κυκλοφορία του αίματός σας, κάτι που βοηθά την καρδιά και τους πνεύμονές σας να λειτουργούν καλύτερα. Αυτό επιτρέπει περισσότερη ενέργεια για να ολοκληρώσετε απλές εργασίες και ενισχύει την αντοχή σας ώστε να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε αυτές τις δουλειές.

Συνοπτικά, η άσκηση είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για την υγεία σας. Το CDC αναφέρει ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να έχουν κατά μέσο όρο 150 λεπτά σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα. Να θυμάστε ότι, ενώ αυτός ο αριθμός μπορεί να φαίνεται σαν πολύς χρόνος για να αφοσιωθείτε στην άσκηση αλλά να το μοιράσετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα βγει εύκολα.

Ενώ μπορεί να μην βλέπετε πάντα σωματικά τις αλλαγές (όπως μπορείτε με την απώλεια βάρους), το σώμα σας χτίζει εσωτερικά δύναμη για να σας βοηθήσει να σας δώσει ενέργεια, να αποτρέψετε ασθένειες και να κάνετε τις καθημερινές εργασίες πιο ευχάριστες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα