Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν σταματήσετε το αλκοόλ

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν σταματήσετε το αλκοόλ

Tο αλκοόλ έχει συνδεθεί με σημαντικές αλλαγές στην υγεία των ανθρώπων, τόσο προς το καλύτερο όσο και προς το χειρότερο. Έτσι, η διακοπή του –ακόμα και για έναν μήνα– μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στον οργανισμό.

Εάν πίνετε συχνά αλκοολούχα ποτά, μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε πώς μπορεί να αλλάξει το σώμα σας σε περίπτωση που κόψετε τη μπίρα, το κρασί και το ποτό γενικότερα για λίγο, δηλαδή κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει τη διαφορά είτε είναι για μια ημέρα, για μια εβδομάδα ή ακόμα και για έναν μήνα, όπως επισημαίνεται σε σχετική δημοσίευση του «Eat This, Not That!».

Ποια τα οφέλη αν κόψετε το αλκοόλ

Τρώτε λιγότερο
Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την όρεξή σας για τροφές με πολλές θερμίδες, τόσο αμέσως όσο και την επόμενη ημέρα. Σύμφωνα με μια σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Appetite», οι άνθρωποι που έπιναν έστω και 20 γραμμάρια αλκοόλ, έτρωγαν 11% περισσότερο από εκείνους που δεν έπιναν καθόλου. Μάλιστα, όσοι κατανάλωναν αλκοόλ, είχαν περισσότερη λαχτάρα για τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (περισσότερες θερμίδες).

Κοιμάστε καλύτερα ...

διαβάστε αναλυτικά όλα τα οφέλη στο Ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα