Ποια είναι τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον. Τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ποια είναι τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον. Τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Μία γιατρός από τη Νότια Αφρική, η οποία ήταν από τις πρώτες που υποψιάστηκε ότι ασθενείς της με COVID-19 είχαν προσβληθεί από ένα διαφορετικό στέλεχος του κορονοϊού, μίλησε χθες αναλυτικά για τα συμπτώματα που είχαν εκδηλώσει.
 
Όπως δήλωσε στο Reuters η Dr. Angelique Coetzee, πρόεδρος της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Εταιρείας,  στις 18 Νοεμβρίου παρατήρησε ότι επτά ασθενείς στην κλινική της είχαν συμπτώματα διαφορετικά από αυτά που προκαλεί το στέλεχος Δέλτα που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός.

Ο πρώτος από αυτούς τους ασθενείς είπε ότι ένιωθε «υπερβολικά κουρασμένος» επί δύο ημέρες. Είχε επίσης πόνους σε όλο του το σώμα και πονοκέφαλο.

Τα συμπτώματα αυτά θυμίζουν τις απλές ιώσεις της εποχής, είπε η Dr. Coetzee. Μολονότι δεν είχαμε δει κρούσματα του κορονοϊού τις τελευταίες 8-10 εβδομάδες, είπαμε να κάνουμε ένα τεστ. Όπως διαπιστώσαμε, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του ήταν θετικοί

 
Την ίδια ημέρα, προσήλθαν στο ιατρείο της και άλλοι ασθενείς με παρόμοια συμπτώματα. Το γεγονός αυτό την έκανε να υποπτευθεί ότι κάτι άλλο συνέβαινε.

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα