Μέλαινα ακάνθωση: Το σημάδι στο δέρμα, που είναι ίσως το πιο πρώιμο σύμπτωμα διαβήτη

Μέλαινα ακάνθωση: Το σημάδι στο δέρμα, που είναι ίσως το πιο πρώιμο σύμπτωμα διαβήτη

Ολοένα και περισσότερες είναι οι διαγνώσεις για διαβήτη τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής με κακή διατροφή και ελλιπή άσκηση.
 
Και χωρίς το όφελος της έγκαιρης διάγνωσης (και κατ’ επέκταση, της έγκαιρης θεραπείας και αλλαγών στον τρόπο ζωής) πολλοί ασθενείς αναπτύσσουν πιο σοβαρά συμπτώματα διαβήτη.

Οι ειδικοί λένε ότι όσο πιο γρήγορα λάβετε βοήθεια, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, ελαχιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητές σας για τα χειρότερα αποτελέσματα της νόσου.

Η έγκαιρη ανίχνευση του διαβήτη έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει σοβαρές επιπλοκές, όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο, η διαταραχή της όρασης και η νεφρική νόσος, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία. 
Γι’ αυτό ακριβώς είναι σημαντικό να ξέρετε τα λίγα σημάδια που τείνουν να εμφανίζονται στα πιο πρώιμα στάδια του διαβήτη και του προδιαβήτη. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί λένε ότι υπάρχει ένα σύμπτωμα που μπορεί να παρατηρήσετε στο δέρμα σας. Αν το δείτε, είναι καιρός να κάνετε εξετάσεις για τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

Εάν παρατηρήσετε μια ζώνη σκούρου δέρματος στον σβέρκο σας, κάντε εξετάσεις για διαβήτη ...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα