Σωσίβιο στην κοιλιά. Οι παράγοντες που το δημιουργούν και πώς θα εξαφανιστεί

Κάποιοι τη βρίσκουν γοητευτική. Άλλοι κάνουν τα πάντα για να την ξεφορτωθούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι δύσκολο να την εξαφανίσουμε. Σήμερα θα μιλήσουμε για το «σωσίβιο» στην κοιλιά, που παρότι το καλοκαίρι έφυγε, αυτό έμεινε. Το θέμα απασχολεί τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Εμείς σήμερα αναζητούμε τις λύσεις.

Οι καλεσμένοι της εκπομπής «Όλα για τη ζωή μας», ο δημοσιογράφος Χρήστος Κιούσης και η Βάϊα Λαμπαδιάρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας , σακχαρώδη διαβήτη πανεπιστημίου Αθηνών, ενδοκρινολόγος το  μιλησαν για το γνωστό σε όλους σωσίβιο στην κοιλιά, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία μας. Η μεγάλη απορία σχετικά με το εάν η κοιλιά είναι η μεγαλύτερη λιποαποθήκη του οργασνισμού, η κ. Λαμπαδιάρη απάντησε πως δεν είναι σε όλους τους ανθρώπους, ωστόσο υπάρχει μια κληρονομική προδιάθεση για την αποθήκευση του λίπους.

Ποιο στοιχείο από τον τρόπο ζωής μας βάζει λίπος στην κοιλιά; Είναι η διατροφή υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, δηλαδή, το λευκό αλεύρι, τα μακαρόνια, τα γλυκά, τα junk food και τα γλυκά.

Γιατί μας ενοχλεί το λίπος στην κοιλιά;

Το λίπος στην κοιλιά με ενοχλεί γιατί…
Μου προκαλεί δυσφορία
Δεν μπορώ να φορέσω ό,τι θέλω – Η οποία ήταν και η δημοφιλέστερη απάντηση των χρηστών του instagram
Ίσως επηρεάσει αρνητικά την υγεία μου
Αισθάνομαι ότι δεν αρέσω όσο θα ήθελα

Το λίπος στην κοιλιά είναι το τελευταίο που χάνεται από το σώμα...

διαβάστε αναλυτικά και δείτε βίντεο στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα