Γκάγκα: Ο κορονοϊός αφήνει ψυχολογικό αποτύπωμα σε πάρα πολύ κόσμο

Γκάγκα: Ο κορονοϊός αφήνει ψυχολογικό αποτύπωμα σε πάρα πολύ κόσμο

Ο κορονοϊός αφήνει ψυχολογικό αποτύπωμα σε πάρα πολύ κόσμο, προειδοποίησε το πρωί της Δευτέρας (26/07) η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, μιλώντας παράλληλα για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

«Είναι σωστές οι εκκλήσεις που κάνει ο υπουργός υγείας. Σαφώς και βλέπουμε μια αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Δεν είναι μεγάλη, αλλά είναι αυξανόμενη. Έχουμε και βαριά περιστατικά. Υπάρχουν ασθενείς και τώρα που “βαραίνουν” πολύ και χρειάζονται εντατική μονάδα», τόνισε στην ΕΡΤ η κ. Γκάγκα, περιγράφοντας επίσης δύο «καλά», όπως είπε: 

 «Οι νέοι άνθρωποι που νοσούν έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό και το ξεπερνούν πιο εύκολα, όμως να θυμίσω ότι και οι νέοι, σ’ ένα ποσοστό μικρό, αρρωσταίνουν βαριά και κάποιοι χρειάζονται μονάδα. Επίσης, έχουμε και ποσοστό μεγαλύτερων ανθρώπων που μπαίνουν (σε ΜΕΘ) που δεν είναι εμβολιασμένοι και ένα μικρό ποσοστό αρρώστων με πολλά σοβαρά προβλήματα. Ακόμα και με το εμβόλιο, δεν έχουμε 100% προστασία στους ανθρώπους που έχουν σοβαρά ανοσολογικά προβλήματα», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, διαμήνυσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε» εξηγώντας ότι «τα παιδιά μπορεί να μη κινδυνεύουν αλλά χαλάει το καλοκαίρι τους, χαλάει η ζωή τους».

«Είναι από κάθε άποψη πρόβλημα. Ο κορονοϊός αφήνει ψυχολογικό αποτύπωμα σε πάρα πολύ κόσμο. Το 1/3 των ασθενών που νοσηλεύονται έχουν προβλήματα να κοιμηθούν για πολλούς μήνες μετά», υπογράμμισε η κ. Γκάγκα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα