Επικίνδυνη επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα – Συναγερμός στα νησιά

Επικίνδυνη επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα – Συναγερμός στα νησιά

Καμπανάκι κινδύνου ότι η Μύκονος ήταν μόνο η αρχή χτυπούν οι ειδικοί. Τα νησιά που βάζουν υποψηφιότητα για περιοριστικά μέτρα είναι η Πάρος, η Σαντορίνη και το Ρέθυμνο της Κρήτης. Ενδειτικό είναι το γεγονός ότι μόνο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου καταγράφηκαν 15.000 νέες μολύνσεις ενώ στα νοσοκομείο στήνονται και πάλι επιπλέον κλινικές COVID.
To 4o πανδημικό κύμα χτυπά τη χώρα.

Ο φόβος των περιορισμών επιστέφει και η παραλλαγή «Δέλτα» πλέον κυριαρχεί.

Το ινδικό στέλεχος και η χαλάρωση των μέτρων έφεραν περισσότερα από 15.000 κρούσματα το δεύτερο 10ήμερο του Ιουλίου. Σήμερα καταγράφηκαν 2.972.

Όταν την ίδια μέρα πέρσι το καλοκαίρι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωνε μόλις 36 μολύνσεις!

Καμπανάκι κινδύνου για τα νησιά
Πάρτι και συνωστισμός έβαψαν για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας τα τουριστικά νησιά πορτοκαλί, με τη δαμόκλειο σπάθη των μέτρων να αιωρείται πάνω από τις Κυκλάδες. Μετά τη Μύκονο που κατέγραψε 463 κρούσματα το τελευταίο δεκαήμερο έντονη είναι η ανησυχία για την Πάρο με 221 κούσματα και τη Θήρα με 193. Μάλιστα ήδη επιστήμονες προτείνουν διακοπές μόνο για εμβολιασμένους για να αναχαιτιστεί το νέο κύμα.

Στην Κρήτη η παραλλαγή ΔΕΛΤΑ παρελαύνει καθώς μετρά σχεδόν 3000 κρούσματα το τελευταίο διάστημα με τα περισσότερα να σημειώνονται στο Ηράκλειο , 910 στο Ρέθυμνο ενώ Χανιά και Λασίθι ακολουθούν.

Τούτων δοθέντων οι επιστήμονες φοβούνται ότι τα σενάρια ακόμη για πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων, θα επαληθευτούν.

Αυξάνονται οι εισαγωγές
Και στο ΕΣΥ άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια. Οι εισαγωγές από 38 την πρώτη Ιουλίου, σχεδόν διπλασιάστηκαν μια εβδομάδα αργότερα, ενώ χθες έφτασαν τις 141.

Ήδη στα νοσοκομεία δημιουργούνται και πάλι κλινικές κορωνοιού με τους γιατρούς να εκπέμπουν σήμα κινδύνου. Ο εμβολιασμός των πολιτών μέχρι τα τέλη Αυγούστου είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτικός για να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες περιπέτειες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα