Μπορεί η βρώμη να φτιάξει τη διάθεσή σας;

Μπορεί η βρώμη να φτιάξει τη διάθεσή σας;

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες συμπεριλαμβάνουν τη βρώμη στη διατροφή τους, ως μια πιο υγιεινή επιλογή πρωινού για τις ίδιες, καθώς και ως πρώτη ύλη για νόστιμα και υγιεινά σνακ για τα παιδιά τους. Και αν μέχρι πρότινος δεν γνωρίζατε ότι η βρώμη μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεσή σας, μάθετέ το, λοιπόν, και προσθέστε την άμεσα στη διατροφή σας.

Πώς η βρώμη μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή σας
Σύμφωνα με το healthdigest.com, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι αν τρώτε βρώμη, μπορεί να δείτε αλλαγή στη διάθεσή σας και μάλιστα προς το καλύτερο. Βάσει μιας έρευνας του 2016 η τρυπτοφάνη, είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ που επηρεάζει άμεσα τα επίπεδα σεροτονίνης σας, μιας ορμόνης που βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσης, του άγχους και της ευτυχίας σας.

Επομένως, η προσθήκη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη μπορεί να σας βοηθήσει να φτιάξετε τη διάθεσή σας και η βρώμη είναι ένα από αυτά τα τρόφιμα. Οι φυτικές ίνες της βρώμης βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου και της διάθεσης στο αίμα σας και σας βοηθούν να αισθάνεστε πιο γεμάτες για μεγαλύτερο διάστημα από άλλα τρόφιμα. Επιπλέον, ο σίδηρος που περιέχει μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε καλύτερη διάθεση, καθώς η αναιμία ανεπάρκειας σιδήρου συνδέεται με την κατάθλιψη, σύμφωνα με μια μελέτη του 2018.

Ακόμη, σύμφωνα με το WebMD, τα τρόφιμα με τρυπτοφάνη μπορούν να βοηθήσουν στη διάθεση, την κατάθλιψη, τη μάθηση, τη μνήμη, τη γνώση και την επιθετικότητα. Αλλά, δυστυχώς, ο μοναδικός τρόπος για να πάρετε την τρυπτοφάνη είναι μόνο από τα τρόφιμα, καθώς το σώμα δεν δημιουργεί αυτό το απαραίτητο αμινοξύ.

Το Healthline υπολογίζει ότι μισό φλιτζάνι βρώμης έχει μόλις 154 θερμίδες, ενώ αποτελεί μια καλή πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, ινών, θειαμίνης, σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, χαλκού, μαγγανίου και σεληνίου, ενώ το WebMD αναφέρει ότι ένα φλιτζάνι βρώμης έχει 147 χιλιοστόγραμμα τρυπτοφάνης.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα είστε στις μαύρες σας, θα γνωρίζετε ότι η βρώμη μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση.

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα