Ανησυχία για την εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης – Ασπίδα τα εμβόλια

Ανησυχία για την εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης – Ασπίδα τα εμβόλια

Τα πάνω- κάτω έχει φέρει στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα το παραλλαγμένο στέλεχος «Δέλτα», με τους ειδικούς να εκτιμούν πως στα τέλη Αυγούστου θα κυριαρχήσει και στη χώρα μας.

Με τα σύνορα να παραμένουν ανοιχτά, οι υγειονομικές αρχές της χώρας εκφράζουν την έντονη ανησυχία για το καινούργιο στέλεχος που είναι έως και 60% πιο μεταδοτικό από το αρχικό.

Μοναδική ασπίδα έναντι της νέας μετάλλαξης είναι τα εμβόλια επισημαίνουν οι ειδικοί.

Μειωμένη αλλά ικανοποιητική είναι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της νέας μετάλλαξης ωστόσο, ο ερευνητής Γιώργος Παυλάκης ξεκαθάρισε πως κανείς δεν εγγυάται στον εμβολιασμένο ότι δεν θα διασωληνωθεί.

Με την τουριστική περίοδο να έχει αρχίσει για τα καλά, οι ειδικοί υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους πως ο εφησυχασμός και η χαλάρωση θα μας οδηγήσουν γρήγορα σ’ ένα 4ο κύμα.

Μπλόκο Μέρκελ στους βρετανούς
Την απαγόρευση της εισόδου όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμα και αν έχουν εμβολιαστεί αναμένεται να επιδιώξει η κυβέρνηση της Γερμανίας αποκαλύπτει δημοσίευμα των Times.

Η καγκελάριος Μέρκελ είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στην επίσημη εξοχική του κατοικία στο Τσέκερς την επόμενη εβδομάδα.

Μέτρα και καραντίνες φέρνει η μετάλλαξη «Δέλτα»

Την ίδια στιγμή η μία μετά την άλλη οι χώρες παίρνουν μέτρα υπό τον φόβο της ραγδαίας εξάπλωσης των κρουσμάτων.

Η Πορτογαλία ανακοίνωση καραντίνα 14 ημερών για τους ανεμβολίαστους Βρετανούς.

Να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε όλους όσους φτάνουν από τη Ρωσία και την Πορτογαλία εκτός των Γερμανών πολιτών αποφάσισε το Βερολίνο.

Lockdown 2 εβδομάδων ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αυστραλίας στο Σίδνευ.

Με υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των εργαζομένων στους κλάδους του εμπορίου και των υπηρεσιών προσπαθούν οι αρχές της Ρωσίας να ανακόψουν το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Η επιστημονική κοινότητα προβλέπει ότι η μετάλλαξη Δέλτα, θα αντιπροσωπεύει το 90% των νέων κρουσμάτων της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως τα τέλη Αυγούστου.

mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα