Γώγος: Σπάνια η μυοκαρδίτιδα από εμβολιασμό. Πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα και ευρέως

Γώγος: Σπάνια η μυοκαρδίτιδα από εμβολιασμό. Πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα και ευρέως

Στις αρχές Ιουλίου θα έχουμε περίπου 200 διασωληνωμένους, ενώ προς τα μέσα του μήνα είναι πιθανό να πέσουμε γύρω στους 100 εκτίμησε ο καθηγητής
Πάρα πολύ σπάνια είναι η μυοκαρδίτιδα που προκαλείται από τους εμβολιασμούς, σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας Χαράλαμπο Γώγο. Όπως είπε ο καθηγητής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό περιστατικό. Είναι ανοσολογικού τύπου διαταραχές και δημιουργούν μια παροδική φλεγμονώδη κατάσταση. Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι αρκετά σπάνιες.

Παράλληλα ο κ. Γώγος ανέφερε ότι η εικόνα που δημιουργείται είναι σαφής. Αυξάνοντας τους εμβολιασμούς, πέφτουν τα κρούσματα. Οι καμπύλες οδηγούνται ταχύτατα προς τα κάτω. Σημείωσε, επίσης, ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt έχει πέσει στο 0,74, κάτι που είναι πολύ θετικό.

Εκτίμησε, δε, πως στις αρχές Ιουλίου θα έχουμε περίπου 200 διασωληνωμένους, ενώ προς τα μέσα του μήνα είναι πιθανό να πέσουμε γύρω στους 100. Σχετικά με το τείχος ανοσίας, ο καθηγητής εξήγησε ότι οι αριθμοί εξαρτώνται από τη μεταδοτικότητα του ιού. «Αν επικρατήσουν οι μεταλλάξεις, σύμφωνα με τα μοντέλα ο αναγκαίος αριθμός εμβολιασμένων αυξάνεται».


Ωστόσο, μια ανοσία του πληθυσμού γύρω στο 70% θα είναι καλή για να έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Τόνισε, μάλιστα, ότι «πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα και ευρέως». Τέλος, όσον αφορά τις μεταλλάξεις, ο κ. Γώγος επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει μια καμπάνια για να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος.  

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO