Το επικίνδυνο λάθος που κάνουν πολλοί με τις πετσέτες και τις ψάθες παραλίας

Το επικίνδυνο λάθος που κάνουν πολλοί με τις πετσέτες και τις ψάθες παραλίας

Τώρα που καλοκαίριασε και επίσημα, πληθαίνουν οι εξορμήσεις στις παραλίες και απαραίτητα αξεσουάρ είναι φυσικά μια πετσέτα θαλάσσης ή μια ψάθα.

Όμως οι περισσότεροι συνηθίζουν απλά να πετούν μια ψάθα μέσα στο αμάξι τους και να την αφήνουν εκεί ακόμα και για ολόκληρο το καλοκαίρι, απλά για να είναι «εύκαιρη» ενώ κάποιοι κάνουν το ίδιο και με τις πετσέτες θαλάσσης, αν όχι για όλο το καλοκαίρι, σίγουρα για αρκετές μέρες.

Ωστόσο αυτό είναι μέγα λάθος που κρύβει κινδύνους για την υγεία μας.

Η πετσέτα θαλάσσης πρέπει οπωσδήποτε μετά από κάθε εξόρμησή σου στην παραλία να πλένεται με ένα αντισηπτικό, αντιαλλεργικό σαπούνι, να ξεπλένεται με άφθονο νερό για να φύγουν οι μικρόκοκκοι άμμου που έχουν φωλιάσει στις ίνες της, και εν τέλει να μείνει στον καυτό ήλιο για να στεγνώσει και να είναι έτοιμη για χρήση την επόμενη μέρα.

Αν χρησιμοποιείς ψάθα στην παραλία, ξέπλυνε την με χλιαρό νερό και ψέκασε την με ένα αντισηπτικό σπρέυ.

Και γιατί είναι επικίνδυνοι οι κόκκοι της άμμου; Γιατί επιστημονικές έρευνες έδειξαν πως αποτελούν ιδανική «στέγη» για αναρίθμητα βακτήρια όπως το E. coli και ο εντερόκοκκος!

Επίσης και το να αφήνεις νωπή την πετσέτα σου ή την ψάθα σου χωρίς να την στεγνώσεις καλά αποτελεί πηγή κινδύνου για την υγεία σου, αφού η υγρασία επίσης ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων.

Πηγή: sigmalive magazine

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα