Βαριέσαι τη γυμναστική; Σου έχουμε τα κατάλληλα tips!

Αποχαιρετήσαμε το χειμώνα το καλοκαίρι πλησιάζει και αποφασίζεις να ξεκινήσεις γυμναστική νιώθοντας ενοχές που άφησες τον εαυτό σου.

Επιθυμείς να βελτιώσεις τη σιλουέτα σου, να δυναμώσεις τους μυς, να επαναφέρεις τη φυσική σου κατάσταση. Αυτό το κίνητρο από μόνο έτσι και αλλιώς είναι μία καλή αρχή!

Το ζήτημα είναι να παγιωθεί και να μην ανήκετε στο ποσοστό των Ελλήνων (το οποίο είναι εξαιρετικά μεγάλο) που εγκαταλείπει πολύ γρήγορα την προσπάθεια αυτή αποτελώντας μία ετήσια ξεχασμένη συνδρομή γυμναστηρίου.

Βαριέσαι τη γυμναστική; Σου έχουμε τα κατάλληλα tips! 
Για σένα λοιπόν που το σώμα σου έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να γυμναστεί αλλά είσαι ο τύπος που βαριέται εύκολα, προτείνω τα εξής:

1. Ξεκίνα σιγά σιγά. Όσο χρόνο εσύ θέλεις και για όσες φορές την εβδομάδα εσύ μπορείς, με την άσκηση που εσύ επιθυμείς και σε κάνει να νιώθεις καλά. Τόσο απλά και όμως τόσο σημαντικά. Έστω και 10 λεπτά περπατήματος ή τόνωσης και διατάσεων είναι αναμφίβολα το καλύτερο φυσικό φάρμακο για τον οργανισμό σου. Γυμνάσου λοιπόν αβίαστα και χωρίς πίεση.

2. Όπου σε ευχαριστεί εκεί θα πας. Γυμναστήριο (όταν ανοίξουν), στάδιο, πάρκο, σπίτι, σπορ, κολυμβητήριο…

3. Να μην αγχώνεσαι για θέματα που σχετίζονται με το βάρος, τις ασθένειες κ.λ.π. Σκέψου μόνο θετικά. Σκέψου μόνο τα οφέλη. ΕΚΤΟΝΩΣΗ – ΔΙΕΞΟΔΟΣ – ΕΥΕΞΙΑ . Λιγότεροι πόνοι στις αρθρώσεις, μείωση πιθανών φλεγμονών, καλύτερη κυκλοφορία αίματος, ισορροπία, συντονισμός.

4. Θέσε έναν στόχο τη φορά. Μην βασανίζεις τον εαυτό σου με πολλά ζητήματα ταυτόχρονα. Κάθε φορά βάζεις μικρούς στόχους ώστε να τους κατακτάς και να νιώθεις την ικανοποίηση της νίκης σου.

5. Εάν είσαι λάτρης της τεχνολογίας κατέβασε εφαρμογές (fitness aps) που σε κάνουν να βρίσκεις εύκολα αυτό που ψάχνεις.

6. Δώσε και μόνος σου μικρά κίνητρα που σε ωθούν να θέλεις να πετύχεις τον στόχο σου. Όπως να αγοράσεις αυτό το ρούχο, να παρευρεθείς σε ένα κοινωνικό γεγονός, να κάνεις κάποιο αγαπημένο σπορ να προετοιμάσεις το σώμα σου για μία εγκυμοσύνη, να αποτελείς παράδειγμα υγιεινών συνηθειών για τα παιδιά σου, να κάνεις ένα δώρο ζωής για σένα γενικότερα.

7. Αγόρασε ρούχα που ταιριάζουν με τις αθλητικές σου δραστηριότητες. Ένα προσεγμένο ντύσιμο, ένα σωστό παπούτσι και ότι σε κάνει να “νιώθεις” fit… σίγουρα ανεβάζουν την ψυχολογία!

8. Ενημερώσου για το αντικείμενο των αθλητικών δραστηριοτήτων σου, ενδιαφέρσου γι αυτό που κάνεις, συζήτα με φίλους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα, γνώρισε ανθρώπους, εντάξου σε εκδηλώσεις που αφορούν τέτοιους σκοπούς και έχουν παράλληλα ρόλο αναψυχής.

9. Βρες παρέα μέσα από το χώρο που γυμνάζεσαι. Πάντα θα έχεις κάτι να πεις ή έστω θα νιώθεις άνετα και δεν χρειάζεται να κουβαλάς κάποιον φίλο σου που πιθανότατα αργότερα να σε κρεμάσει και να σε κάνει να εγκαταλείψεις και συ.

10. Εμπνεύσου από αθλητές που θαυμάζεις, προσάρμοσε το πρόγραμμα στα μέτρα σου, να έχεις δίπλα ανθρώπους θετικούς και αφιέρωσε τον χρόνο σου ποιοτικά. Μην σπαταλιέσαι ανούσια. Αγάπα τον εαυτό σου. Αγάπα ότι κάνεις. Δώσε χρόνια στη ζωή σου και ζωή στα χρόνια σου!!!

πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα