Τι γίνεται αν προσβληθούμε από κορονοϊό ανάμεσα στις δύο δόσεις εμβολίου

Τι γίνεται αν προσβληθούμε από κορονοϊό ανάμεσα στις δύο δόσεις εμβολίου

Αν εμβολιαστούμε με το εμβόλιο της Pzifer, θα χρειαστεί να περιμένουμε τρεις εβδομάδες μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης ή κοντά σ′ αυτό το διάστημα. Αν πάλι εμβολιαστούμε με της Moderna, θα πρέπει να περιμένουμε τέσσερις εβδομάδες μεταξύ των δόσεων. (Και στις δυο περιπτώσεις δεν θεωρούμαστε πλήρως εμβολιασμένοι προτού περάσουν δυο εβδομάδες από την δεύτερη δόση).

Λοιπόν, τι συμβαίνει ενδιαμέσως; Είναι δυνατόν να προσβληθούμε από COVID -19; Και τι κάνουμε γι′ αυτό; Να τι χρειάζεται να ξέρουμε σύμφωνα με την HuffPost US:

Ναι, είναι οπωσδήποτε πιθανό να κολλήσουμε κορονοϊό μετά την πρώτη δόση.
Μπορεί να αισθανόμαστε ενθουσιασμένοι αφού λάβουμε την πρώτη δόση των εμβολίων Pfizer και Moderna, και (αυτό είναι) κατανοητό. Τα εμβόλια χαιρετίζονται ως θαυμαστά λόγω του πόσο γρήγορα αναπτύχθηκαν, καθώς και λόγω του πόσο αποτελεσματικά είναι.

Χρειάζεται όμως χρόνος για το ανοσοποιητικό μας σύστημα να αρχίσει να δημιουργεί μια ανταπόκριση και οι ειδικοί εξακολουθούν να μην είναι απολύτως σαφείς ακριβώς πόσο (μεγάλη) προστασία έχουν οι άνθρωποι μετά από μια μόνο δόση. Οι τρέχουσες μελέτες δείχνουν ότι μία εφάπαξ δόση του εμβολίου Pfizer ή Moderna είναι περίπου 80% αποτελεσματική στην πρόληψη της λοίμωξης COVID-19 περίπου δύο εβδομάδες μετά την πρώτη λήψη.

«Σίγουρα μπορεί όντως να συμβεί ...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα