Έτσι, θα μεγαλώσετε ένα ήρεμο μωρό

Έτσι, θα μεγαλώσετε ένα ήρεμο μωρό

Αυτό που θέλουν όλοι οι γονείς να προσφέρουν στο μωρό τους, είναι η ηρεμία και το αίσθημα ασφάλειας, προκειμένου να μην κλαίει ή να είναι ταραγμένο. Για να μεγαλώσετε, όμως, ένα ήρεμο μωρό, το βασικό που έχετε να κάνετε είναι ουσιαστικά να το γνωρίσετε προσφέροντάς του αυτό που θέλει κυρίως: μια σταθερή, σφιχτή αγκαλιά για να νιώσει ασφάλεια.

Πολλές φορές όταν ένα μωρό κλαίει, ούτε φαγητό θέλει ούτε πονάει. Θέλει απλώς μερικά χάδια και μια αγκαλιά. Μην του τη στερείτε και κάντε μερικές κινήσεις νανουρίσματος για να χαλαρώσει. Περάστε λίγο χρόνο μαζί όχι μόνο για το ταΐζετε ή για να το αλλάζετε αλλά και για να του μιλήσετε, να του τραγουδήσετε και να παίξετε μαζί του.

Ακόμη ένας τρόπος για να εξασφαλίσετε το αποτέλεσμα της γαλήνης είναι η δική σας ηρεμία. Το άγχος ή τα νεύρα σας μεταφέρονται στο μωρό το οποίο βγάζει με το κλάμα την έντασή του. Πάρτε το αγκαλιά όντας ήρεμοι και χαλαροί και το πιο βασικό, μην λύνετε οποιαδήποτε διαφορά με το σύντροφό σας μπροστά του.

Τέλος δοκιμάστε το τραγούδι. Να του λέτε συχνά ένα αγαπημένο τραγουδάκι ή νανούρισμα που μόλις το ακούει θα χαλαρώνει και θα κοιμάται…

https://www.baby.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα