Γιατί δεν πρέπει να πίνεις το νερό που αφήνεις δίπλα στο κρεβάτι σου

Γιατί δεν πρέπει να πίνεις το νερό που αφήνεις δίπλα στο κρεβάτι σου

Οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν να πίνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Αλλά πολλοί δυσκολεύονται να φτάσουν σε αυτό το όριο, οπότε χρησιμοποιούν διάφορες απίθανες μεθόδους για να... υπενθυμίσουν στον εαυτό τους να διατηρήσουν αυτήν την υγιή συνήθεια.

Και το να βάζετε ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο σας είναι μια καλή υπενθύμιση για να πιείτε νερό μόλις ξυπνάτε το πρωί. Ωστόσο, το να έχετε ένα ποτήρι με νερό δίπλα στο κρεβάτι σας μπορεί να μην είναι τελικά τόσο καλό, όσο νομίζατε.

Η ομάδα του Bright Side διερεύνησε αυτό το περίεργο θέμα και συγκέντρωσαν τους λόγους για τους οποίους είναι καλύτερο να βάλετε ένα “φρέσκο” ποτήρι νερό το πρωί αντί να πιείτε λίγο από το ποτήρι που βρίσκεται στο κομοδίνο σας από χθες το βράδυ.

Βρωμιές μπορεί να καταλήξουν στο νερό σας

Υπάρχει πιθανότητα κουνούπια, μύγες και άλλα έντομα να καταλήξουν στο ποτήρι σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κάποια σκόνη και άλλα σωματίδια μπορεί επίσης να εισέλθουν στο ποτήρι ενώ κοιμάστε και ίσως να μην το παρατηρήσετε ενώ πίνετε το νερό σας το μόλις ξυπνάτε το πρωί.

Μπορεί να αλλοιωθεί η γεύση του νερού

Εάν γεμίσετε το ποτήρι σας με νερό βρύσης, πιθανότατα περιέχει χλώριο που προστίθεται για απολύμανση. Αλλά το χλώριο θα αρχίσει να εξατμίζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλάζοντας τη γεύση του νερού.

Το νερό σας μετατρέπεται σε τέλειο έδαφος αναπαραγωγής μικροβίων

Όταν παίρνετε μια γουλιά νερό, μεταφέρετε εκατομμύρια βακτήρια από το στόμα σας στο ποτήρι και στη συνέχεια στο νερό. Αν αποφασίσετε να πιείτε λίγο νερό από αυτό το ποτήρι το βράδυ ενώ προσπαθείτε να κοιμηθείτε, τα μικρόβια θα μπουν μέσα και θα πολλαπλασιαστούν μέχρι το πρωί.

Το νερό σας γίνεται ελαφρώς πιο όξινο

Όταν αφήνετε το νερό σας σε ένα ανοιχτό ποτήρι, μπορεί να απορροφήσει μια μικρή ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, αλλάζοντας ελαφρώς την ισορροπία του pH. Ως αποτέλεσμα, το νερό σας μπορεί να γίνει λίγο πιο όξινο με χαμηλότερο επίπεδο pH. Δεν θα επηρεάσει την υγεία σας, αλλά μπορεί να αλλάξει τη γεύση του νερού, καθιστώντας το λιγότερο ευχάριστο όταν το πίνετε.

Πηγή: iatropedia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα