Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Αν νιώσεις αυτά μπορεί να είσαι ήδη στα πρώτα στάδια

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Αν νιώσεις αυτά μπορεί να είσαι ήδη στα πρώτα στάδια

Τα άτομα που έχουν ρευματοειδή αρθρίτιδα (ΡΑ) θα έχουν μερικές περιόδους όπου δεν εμφανίζουν συμπτώματα και άλλες φορές που τα συμπτώματα παρουσιάζουν έξαρση.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει θεραπεία για την ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά η σωστή θεραπεία και η μέτρια άσκηση μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση των φλεγμονών. Εάν η ρευματοειδής αρθρίτιδα αφεθεί χωρίς κατάλληλη αγωγή, οι αρθρώσεις, ο χόνδρος και τα οστά στις πληγείσες περιοχές μπορεί να καταστραφούν.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Τα πρώιμα συμπτώματα

Τα κύρια συμπτώματα της ΡΑ είναι ο πόνος και η ακαμψία των αρθρώσεων. Πριν εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα, όμως, ο ασθενής μπορεί να παρουσιάσει κάποια πρώιμα σημάδια.

Ορισμένα από αυτά τα σημάδια σχετίζονται με το πώς το άτομο αισθάνεται συνολικά, ενώ άλλα αφορούν ειδικά τις αρθρώσεις. Τα συμπτώματα που επηρεάζουν τις αρθρώσεις ενός ατόμου είναι πιο πιθανό να υποδηλώνουν ΡΑ, ιδιαίτερα εάν επηρεάζουν περισσότερες από μία αρθρώσεις ή και τις δύο πλευρές του σώματος.

Τα σήματα έγκαιρης προειδοποίησης της ΡΑ περιλαμβάνουν:

1. Κόπωση

Πριν από οποιαδήποτε άλλα συμπτώματα, ένα άτομο με ΡΑ μπορεί να αισθάνεται εξαιρετικά κουρασμένο και να στερείται ενέργειας. Μπορεί επίσης να αισθάνονται κατάθλιψη.

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα