Αφυδάτωση: Τέσσερα σημάδια για να την καταλάβεις

Αφυδάτωση: Τέσσερα σημάδια για να την καταλάβεις

Η αφυδάτωση κάνει κάτι περισσότερο από το να σε κάνει απλώς να διψάς. Μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αρκετά επικίνδυνο για την υγεία σου. Κι επειδή δεν το καταλαβαίνεις πάντα, να πώς να γνωρίζεις πότε το σώμα σου σου λέει να πίνεις περισσότερο νερό, ώστε να μην το αφήσεις να φτάσει στα μεταγενέστερα στάδια της αφυδάτωσης. Σε γενικές γραμμές, η αφυδάτωση συμβαίνει όταν το σώμα σου χάνει πάρα πολλά υγρά ή περισσότερο υγρά από ό, τι παίρνει. Μπορεί να αφυδατωθείς για διάφορους λόγους, αλλά οι κύριοι ένοχοι είναι: διάρροια, έμετος, υπερβολική εφίδρωση, υπερβολική ούρηση, πυρετός ή (απλά) δεν πίνεις αρκετό νερό. Και δεν χρειάζεται πολύ για να αφυδατωθείς: εάν χάσεις μόλις 1,5% του νερού στο σώμα σου, έχετε φτάσει στο σημείο της αφυδάτωσης.

Ενώ η αφυδάτωση εμφανίζεται συχνά ως το τυπικό διψασμένο συναίσθημα, τα μεταγενέστερα στάδια της κατάστασης μπορούν πραγματικά να οδηγήσουν σε απώλεια συνείδησης, λέει η Jazmine Sutton-Oliver, MD, που εργάζεται στην ιατρική του νοσοκομείου στην Κλινική του Κλίβελαντ. Ιδού λοιπόν τι πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με τα συμπτώματα αφυδάτωσης, όπως αίσθημα δίψας και λιποθυμίας.

#1. Άσχημη αναπνοή

Παρατηρήστε ότι η αναπνοή σου μυρίζει το εντελώς αντίθετο της μέντας; Θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχεις πιεί αρκετό νερό το τελευταίο διάστημα. «Το σάλιο έχει σημαντικές αντιβακτηριακές ιδιότητες. Όταν αφυδατώνεσαι, το μειωμένο σάλιο στο στόμα επιτρέπει στα βακτήρια να ευδοκιμήσουν, με αποτέλεσμα την κακή αναπνοή».

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα