Κορονοϊός: Αυξάνονται τα νοσοκομεία που θα μπορούν να νοσηλεύσουν περιστατικά COVID-19

Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας ανάγκασε το Υπουργείο Υγείας να τεθεί σε συναγερμό και να ανακοινώσει, την Πέμπτη, 13 Αυγούστου, ότι αυξάνει τα νοσοκομεία που μπορούν να νοσηλεύουν περιστατικά COVID.

Έτσι το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου» προστέθηκε στη λίστα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων στα 14, ενώ παράλληλα όπως ανακοινώθηκε εκτός από τα παραπάνω θα νοσηλεύονται και σε επιπλέον νοσοκομεία που θα οριστούν σε κάθε ΥΠΕ ως «Νοσοκομεία- COVID».

Τα ύποπτα κρούσματα θα νοσηλεύονται σε όλα τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ που έχουν δηλώσει ότι διαθέτουν κλίνες COVID-19 και τα οποία θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Κορονοϊός: Δύο νεκροί από το γηροκομείο, 5 συνολικά σήμερα και 221 στη χώρα

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος, καλούνται οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να ολοκληρώσουν μια σειρά ενεργειών με στόχο την αύξηση των υγειονομικών σχηματισμών που θα νοσηλεύουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Παράλλήλα όταν ένας ασθενής επιβεβαιώνεται ότι έχει προσβληθεί από το νέο κορονοϊό, θα μεταφέρεται από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησης του αποτελέσματος είτε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να απομονωθεί από τους υπόλοιπους ασθενείς, είτε σε κλινική που νοσηλεύονται άλλοι ασθενείς με COVID-19 (σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Λοιμώξεων των Νοσοκομείων) . Εάν το νοσοκομείο δεν έχει την δυνατότητα νοσηλείας, οι ασθενείς θα διακομίζονται σε Νοσοκομείο Αναφοράς ή σε άλλο Νοσοκομείο- COVID με ενέργειες του ΕΚΑΒ- ΚΕΠΥ που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού.

Τέλος, η εγκύκλιος επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη αυστηρής και σωστής τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των περιστατικών (ύποπτων και επιβεβαιωμένων).

Δερμιτζάκης: Ποιο άνοιγμα σχολείων; Ενδεχόμενα lockdown σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα