Κορονοϊός: Δύο νεκροί από το γηροκομείο, 5 συνολικά σήμερα και 221 στη χώρα

Κορονοϊός: Δύο νεκροί από το γηροκομείο, 5 συνολικά σήμερα και 221 στη χώρα

Άλλος ένας θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε στη χώρα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 221.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για 70χρονo άνδρα με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Σημειώνεται ότι είναι 5 οι νεκροι μεχρι στιγμης απο χθες. Οι δύο απο το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Επίσης, δύο ηλικιωμένες έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου και εντοπίστηκαν την Τετάρτη, 42 κρούσματα. 

Πρόκειται για μία 88χρονη, η οποία διακομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ και ήταν η μοναδική που είχε εκδηλώσει συμπτώματα. Η άτυχη 88χρονη κατέληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Δυστυχώς, από το ίδιο γηροκομείο κατέληξε και 91χρονη στο νοσοκομείο Παπανικολάου.Και οι δύο έπασχαν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Εν το μεταξύ, νωρίτερα σήμερα κατέληξαν ένας 87χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Χαλκιδικής, και ένας 82χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ με υποκείμενα νοσήματα.

Κορονοϊός: Τέλος στα επισκεπτήρια έως 31 Αυγούστου σε γηροκομεία και κλειστά κέντρα φροντίδας

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, ο Σωτήρης Τσιόδρας η διασπορά προήλθε από εργαζόμενο του οίκου ευγηρίας, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με νεαρό άτομο του περιβάλλοντος του που πραγματοποίησε διακοπές στη Χαλκιδική και είχε πάει σε συναυλία.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 262 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο αριθμός ρεκόρ όσον αφορά στα ημερήσια κρούσματα, η μεγάλη γεωγραφική διασπορά, και ο σταδιακά χαμηλότερος ηλικιακός μέσος όρος των νοσούντων επιτείνουν την ανησυχία αρχών και επιστημόνων για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο 2ο κύμα για να μην πω ότι είμαστε με το ένα πόδι στο 2ο κύμα και το μόνο που είναι σχετικά παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός. Αλλά αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις» σημείωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας το απόγευμα της Τετάρτης, μιλωντας στον ΣΚΑΙ.

Ο καθηγητής πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις που δεν παραπέμπουν σε ευνοïκές εξελίξεις.

Συναγερμός για 7 κρούσματα κορονοϊού στην Καλαμάτα. Ανάμεσά τους ένα παιδί

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα