Τέσσερις κορυφαίες τροφές για την υγεία των αρθρώσεων

Τέσσερις κορυφαίες τροφές για την υγεία των αρθρώσεων

Οι πόνοι στις αρθρώσεις αποτελούν ένα σοβαρό καθημερινό εμπόδιο και κρατούν αρκετούς ανθρώπους μακριά από ευχάριστες, καθημερινές δραστηριότητες.

 

Συνδυαστικά με την αγωγή και τις συμβουλές που θα δώσει ο γιατρός για την αποτελεσματική διαχείριση του πόνου, χρειάζεται να ακολουθείτε και σωστή διατροφή.

 

Δείτε τέσσερις τροφές που ενισχύουν την υγεία των αρθρώσεων:

 

Ελαιόλαδο 

Το ελαιόλαδο, και ιδιαίτερα το ποιοτικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, δρα ευεργετικά για την καρδιά, τον εγκέφαλο αλλά και τον σκελετό και τις αρθρώσεις.

 

Σταφύλια

Σύμφωνα με μελέτες μια μερίδα σταφύλια 252 γραμμαρίων την ημέρα μπορεί να μειώσει τους δείκτες φλεγμονής στο σώμα σε διάστημα μόλις 3 εβδομάδων. Αυτή η θετική επίδραση οφείλεται κυρίως στις αντιοξειδωτικές ουσίες που παρέχει το φρούτο.

 

Καρύδια

Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιφλεγμονώδη Ω-3 λιπαρά οξέα και παράλληλα παρέχουν σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Ε και χαλκό ενώ θεωρείται ότι περιορίζουν τον πόνο στις αρθρώσεις.

 

Μπρόκολο

Θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά, καθώς έχει αποδεδειγμένα αντικαρκινική δράση και παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Όσον αφορά την αρθρίτιδα, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής των αρθρώσεων.

www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα