Σκασμένα χείλη τον χειμώνα: 9 συμβουλές για να τα θεραπεύσετε

Σκασμένα χείλη τον χειμώνα: 9 συμβουλές για να τα θεραπεύσετε

Τα σκασμένα χείλη είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα. Εμφανίζονται συνήθως τους πιο ψυχρούς μήνες του χρόνου, είναι σίγουρα ενοχλητικά και μπορεί να είναι επώδυνα ή ακόμα και να ματώνουν.

Γιατί όμως σκάνε τα χείλη μας συχνότερα τον χειμώνα; «Το δέρμα των χειλιών είναι διαφορετικό απ' ό,τι εκείνο στο υπόλοιπο πρόσωπο», απαντά ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική).

«Αν και οι υποκείμενες δομές είναι παρόμοιες, το δέρμα των χειλιών είναι πολύ πιο λεπτό και ευαίσθητο (ημιβλεννογόνος) απ' ό,τι στα άλλα τμήματα του προσώπου και του σώματος. Δεν διαθέτει επίσης σμηγματογόνους αδένες, οπότε δεν παράγει λίπος (σμήγμα) ώστε να ενυδατωθούν τα χείλη εκ των έσω. Επειδή λοιπόν τα χείλη είναι μονίμως εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης, τον χειμώνα που κάνει κρύο και η υγρασία στην ατμόσφαιρα είναι μειωμένη, καθίστανται πιο επιρρεπή στην ξηρότητα, τα σκασίματα και την απολέπιση».

Βέβαια, τα σκασμένα χείλη μπορεί να είναι απόρροια και ορισμένων προβλημάτων υγείας.... Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα