Συμβουλές για να ψωνίζετε υγιεινά στο σουπερ μάρκετ

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πως για να μην κάνετε σπατάλες στο σούπερ μάρκετ θα πρέπει να έχετε κάνει μια λίστα για τα ψώνια της εβδομάδας, ώστε να κατευθύνεστε με βάση τις ανάγκες σας  και όχι με την όρεξή σας, όταν βρίσκεστε μέσα στο σούπερ μάρκετ. Ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι να κάνετε και υγιεινές επιλογές όσον αφορά τα προϊόντα  που βρίσκονται εκτεθειμένα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Επιλέξτε φρούτα και λαχανικά της εποχής.

Τα οργανικά τρόφιμα μπορεί να σημαίνουν λιγότερα φυτοφάρμακα για την οικογένεια αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι  και πιο θρεπτικά. Επιλέξτε να αγοράζετε για τα παιδιά σας λαχανικά και φρούτα που είναι καλλιεργημένα σε ελεγχόμενες εγχώριες συνθήκες και οι παραγωγοί τους έχουν πιστοποιητικά έγκρισης καλλιέργειας. Είτε οργανικά, είτε όχι τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να τα πλένετε με άφθονο νερό, πριν τα καταναλώσετε.

Επιλέξτε μερικά προϊόντα ολικής άλεσης

Τα σιτηρά ολικής άλεσης είναι πιο υγιεινά απο τα κατεργασμένα. Είναι καλύτερες πηγές ινών και σας κρατούν χορτάτους περισσότερο. Τουλάχιστον η μισή ποσότητα σιτηρών της οικογένειας θα πρέπει να είναι ολικής άλεσης. Αρχίστε δειλά,δειλά να αγοράζετε ζυμαρικά με μείγμα σιτηρών ολικής άλεσης και κατεργασμένα.

Διαβάστε τις συμβουλές για να ψωνιζετε υγιεινά στο σούπερ μάρκετ

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Υγεία

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: