Μελομακάρονα: Η αξεπέραστη συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 469 άτομα
Μελομακάρονα: Η αξεπέραστη συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου

Μελομακάρονα σήμερα υπάρχουν πολλά. Κόκκινα, με επικάλυψη από λευκή ή μαύρη σοκολάτα, για vegan και ό,τι άλλον μπορεί να επιθυμήσει ο ουρανίσκος μας. Όμως, η κλασσική συνταγή παραμένει αξεπέραστη. Τραγανά μπισκοτάκια, μελωμένο έως τον πυρήνα τους, πασπαλισμένα με καρύδι και κανελογαρύφαλλα.

Υλικά για 40 – 50 μελομακάρονα:

  • 1 ½ κούπα λάδι
  • ½ κούπα μαγειρικό λίπος φυτικό ή ζωικό
  • 1κούπα ζάχαρη
  • ¾ κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • ¼ κούπας κονιάκ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλιές ξύσμα πορτοκάλι
  • 8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες μέλι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό

Για το γαρνίρισμα:

  • 1 ½ κούπας ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • ½ κουταλάκι γαρίφαλο

Tips:

  • Τα ζεματιστά μελομακάρονα περιχύνονται με το αχνιστό σιρόπι ενώ βρίσκονται στις λαμαρίνες στις οποίες τα ψήσαμε.
  • Αφού ρουφήξουν το σιρόπι από τη μία πλευρά, τα αναποδογυρίζουμε και περιμένουμε μέχρι το πρωί για να τα τοποθετήσουμε στις πιατέλες και να τα γαρνίρουμε.

Πηγή: .ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα