ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

175 γρ. ριγκατόνι ή πένες
4 κουταλιές μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
χυμό από μισό λεμόνι
6 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια
125 γρ. πράσινα φασολάκια, βρασμένα
12 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια
200 γρ. τόνο κονσέρβα σε αλατόνερο,
στραγγισμένο και κομμένο
αλάτι και πιπέρι

Για το γαρνίρισμα
50 γρ. φιλέτα αντσούγιας, στραγγισμένα
και πλυμένα
1 μικρό μαρούλι, χωρισμένο σε φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνετε τα ζυμαρικά, ανακατεύετε και τα αφήνετε να βράσουν για 10 με 12 λεπτά (al dente). Σουρώνετε καλά τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε με μια ποσότητα από τη μαγιονέζα.

Αφήνετε τα ζυμαρικά να κρυώσουν, τα ρίχνετε σ' ένα μπολ και προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τις ντομάτες, τα φασολάκια, τις ελιές και τα κομματάκια του τόνου. Τέλος, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε προσεκτικά την υπόλοιπη μαγιονέζα στη σαλάτα και τη σερβίρετε σε ρηχή σαλατιέρα, απλωμένη πάνω στα φύλλα του μαρουλιού και γαρνιρισμένη με τις αντσούγιες.

Καλή επιτυχία

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.