Ολοκληρώθηκε η εξέταση και στο τρίτο μεγάλο μάθημα της ημέρας για τους υποψηφίους της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ). Οι μαθητές που διεκδικούν μια θέση στις Ιατρικές και Παραϊατρικές Σχολές αναμετρήθηκαν με το καθοριστικό μάθημα της Βιολογίας.
Το madata.gr σας παρουσιάζει αμέσως τα επίσημα έγγραφα του Υπουργείου Παιδείας, τις πρώτες αναλυτικές απαντήσεις, καθώς και την πρώτη εκτίμηση για τον βαθμό δυσκολίας των σημερινών θεμάτων.
Δείτε και κατεβάστε τα θέματα και τις λύσεις
Για άμεση ενημέρωση, μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε σε μορφή PDF τα θέματα και τις απαντήσεις στους παρακάτω συνδέσμους:
Αναλυτική εκτίμηση για τα θέματα της Βιολογίας
Η πρώτη εικόνα από τους εκπαιδευτικούς δείχνει ένα διαγώνισμα με σωστή δομή, το οποίο κλιμακώνει τη δυσκολία του σταδιακά, απαιτώντας καλή γνώση τόσο της θεωρίας όσο και των μεθοδολογιών στις ασκήσεις:
1ο Θέμα
Χαρακτηρίζεται ως σαφές στη διατύπωσή του και χωρίς παγίδες. Οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής βγαίνουν εύκολα από τη θεωρία του σχολικού βιβλίου, ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο ερώτημα Α1 για την αποφυγή βιαστικών λαθών.
2ο Θέμα
Πρόκειται για ένα καθαρά θεωρητικό θέμα, το οποίο κρίνεται βατό για τους υποψηφίους. Οι ερωτήσεις προέρχονται κυρίως από το πρώτο τεύχος της ύλης, με τους εκπαιδευτικούς να επισημαίνουν ότι χρειάζεται προσοχή στο υποερώτημα Β2γ.
3ο και 4ο Θέμα
Τα θέματα αυτά είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας και αποτελούν το σημείο που θα ξεχωρίσει τους άριστους. Περιλαμβάνουν κάποια απαιτητικά ερωτήματα που προϋποθέτουν συνδυαστική σκέψη και, πάνω από όλα, καλή εξάσκηση των μαθητών στις ασκήσεις και τα προβλήματα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.



