ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

¾ φλιτζανιού φασόλια μαυρομάτικα
¾ φλιτζανιού φάβα
¾ φλιτζανιού φασόλια ξερά
¾ φλιτζανιού ρεβίθια
¾ φλιτζανιού στάρι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
½ φλιτζάνι (125 ml) χυμό λεμονιού ή ξίδι κατ’ επιλογή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζετε ξεχωριστά τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ ή για 8 τουλάχιστον ώρες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το στάρι για 20 λεπτά. Το αφήνετε στην άκρη. Αλλάζετε το νερό και βράζετε τη φάβα. Τη σουρώνετε και τη βάζετε στην άκρη. Αλλάζετε το νερό και βράζετε μαζί τα ξερά φασόλια και τα ρεβίθια. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Γεμίζετε την κατσαρόλα και βράζετε το νερό. Προσθέτετε το αλάτι, όλα τα λαχανικά όπως τα έχετε ετοιμάσει και τα μαυρομάτικα φασόλια. Τα βράζετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Τα σερβίρετε σε ένα μεγάλο ανοιχτό μπολ και τα ραντίζετε κατ’ επιλογή με ελαιόλαδο, λεμόνι ή ξίδι.