ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΤΕΝΙΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ (ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΤΕΝΙΑ)

ΥΛΙΚΑ

1 μικρό μαρούλι σγουρό
1 δεμάτι ρόκα
1 καρότο σε λεπτές λωρίδες
1 μικρό κρεμμύδι σε κρίκους
1/2 κιλού γαρίδες
1/4 κούπας λάδι
1/2 κιλού χτένια καθαρισμένα (σκάλοπ)
αλάτι και πιπέρι

Για το ντρέσινγκ
1/4 κούπας ξίδι balsamico
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα τριμμένη
1/4 κουταλάκι τριμμένο κόλιαντρο ξερό
1/4 κουταλάκι χοντροτριμμένο πράσινο πιπέρι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένο
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύντε τα λαχανικά και χωρίστε τα σε κομμάτια. Πλύντε και καθαρίστε τις γαρίδες. Αφαιρέστε το εντεράκι με την άμμο. Αλατοπιπερώστε τες, αλείψτε τες με λίγο λάδι, αραδιάστε τες στη σχάρα και ψήστε τες 5΄ στο γκριλ. Βάλτε σε τηγάνι το λάδι και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τα σκάλοπ και τηγανίστε τα. Στραγγίστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αραδιάστε τα επάνω στη σαλάτα μαζί με τις γαρίδες, τις λωρίδες του καρότου και τους κρίκους των κρεμμυδιών. Βάλτε τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο και χτυπήστε τα να ενωθούν. Περιχύστε με αυτό τη σαλάτα και σερβίρετέ την αμέσως.

Καλή επιτυχία!

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.