ΣΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

ΥΛΙΚΑ

ΑΛΑΤΙ
1 κουταλάκι ψιλοκομμένος ΑΝΗΘΟΣ
100γρ. ψιλοκομμένο ΚΑΡΔΑΜΟ
2 μεγάλα περασμένα από τον τρίφτη (ραπέ) ΚΑΡΟΤΑ
½ κιλό ψιλοκομμένο ΛΑΧΑΝΟ
2 κουταλιές HELLMAN'S ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
2 καρδιές ψιλοκομμένο ΜΑΡΟΥΛΙ
1 κουταλάκι ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
8 κουταλιές ΞΥΔΙ
ΠΙΠΕΡΙ
4-5 περασμένα από τον τρίφτη (ραπέ) ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ
100γρ. ψιλοκομμένο ΡΟΚΑ
1 ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ
50γρ. αγγουράκι ψιλοκομμένο ΤΟΥΡΣΙ
2 φρέσκα ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
το χυμό από 1 ΛΕΜΟΝΙ
6 με 7 κουταλιές ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Καθαρίζετε τη σελινόριζα και την χοντροτρίβετε. Για να μην μαυρίσει την περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού.
2.Στο μπωλ που θα σερβίρετε την σαλάτα βάζετε με γούστο τα υλικά που έχετε ετοιμάσει, δηλαδή το μαρούλι ανακατεμένο με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο από τον άνηθο και λίγο από το ξύδι, την σελινόριζα, τα καρότα, το λάχανο και τα ραπανάκια. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε την ρόκα και το κάρδαμο.
3.Ετοιμάζετε την σάλτσα : Βάζετε σε μπωλ την μαγιονέζα, την μουστάρδα, το αλατοπίπερο, και προσθέτετε τον υπόλοιπο άνηθο, το υπόλοιπο φρέσκο κρεμμυδάκι και το αγγουράκι τουρσί. Τα κτυπάτε με το σύρμα, προσθέτοντας λίγο – λίγο το λάδι και το ξύδι, έως ότου γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα.
4.Η σάλτσα σερβίρεται χωριστά ή περιχύνεται πάνω στη σαλάτα. Η σαλάτα σερβίρεται κρύα.   

ΔΙΠΛΕΣ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα