Κασερόπιτα σε φύλλο σφολιάτας

Κασερόπιτα σε φύλλο σφολιάτας

Υλικά

50 γρ. μαργαρίνη

30 γρ αλεύρι

500 ml. γάλα

1 αυγό ολόκληρο και 1 κρόκο αυγού

100 γρ. τριμμένο κασέρι

Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

2 φύλλα σφολιάτας

 

Διαδικασία

Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ζεσταθεί για 1-2 λεπτά χωρίς να σκουρύνει. Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας κάθε φορά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να απορροφηθεί τελείως .ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά και αποσύρουμε . προσθέτουμε το κασέρι, το ολόκληρο αυγό ελαφρά χτυπημένο  και το μοσχοκάρυδο. Αν το μίγμα βγεί πηχτό προσθέτουμε λίγο γιαούρτι.

Κόβουμε τη σφολιάτα σε παραλληλόγραμμα  κομμάτια , βάζουμε στη μέση τη κρέμα με το κασέρι και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο σφολιάτας .   περνάμε το πάνω φύλλο σφολιάτας με το κρόκο αυγού διαλυμένου με μια κουταλιά γάλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για  25 με 30 λεπτά .

 

Δροσερό γλυκάκι με φρυγανιές

 

Υλικά

1 πακέτο φρυγανιές

 

Για την κρέμα

 

1 λίτρο φρέσκο γάλα

6 κ.σ κορν φλάουρ

2 κρόκοι αυγών

½ φλ. Ζάχαρη

1 βανίλια μπαστουνάκι

1 κ.σ  μαργαρίνη

 

Για το σιρόπι

3 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φακελάκι  βιολογικό ρόφημα κρόκου  Κοζάνης  με φασκόμηλο

1 μπαστουνάκι κανέλας

 

Για τη διακόσμηση

 

Σαντιγύ

Κανέλα σε σκόνη

Αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα

 

Καλή επιτυχία

 

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα