Υλικά
50 γρ. μαργαρίνη
30 γρ αλεύρι
500 ml. γάλα
1 αυγό ολόκληρο και 1 κρόκο αυγού
100 γρ. τριμμένο κασέρι
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
2 φύλλα σφολιάτας
Διαδικασία
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ζεσταθεί για 1-2 λεπτά χωρίς να σκουρύνει. Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας κάθε φορά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να απορροφηθεί τελείως .ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά και αποσύρουμε . προσθέτουμε το κασέρι, το ολόκληρο αυγό ελαφρά χτυπημένο και το μοσχοκάρυδο. Αν το μίγμα βγεί πηχτό προσθέτουμε λίγο γιαούρτι.
Κόβουμε τη σφολιάτα σε παραλληλόγραμμα κομμάτια , βάζουμε στη μέση τη κρέμα με το κασέρι και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο σφολιάτας . περνάμε το πάνω φύλλο σφολιάτας με το κρόκο αυγού διαλυμένου με μια κουταλιά γάλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά .
Δροσερό γλυκάκι με φρυγανιές
Υλικά
1 πακέτο φρυγανιές
Για την κρέμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
6 κ.σ κορν φλάουρ
2 κρόκοι αυγών
½ φλ. Ζάχαρη
1 βανίλια μπαστουνάκι
1 κ.σ μαργαρίνη
Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι βιολογικό ρόφημα κρόκου Κοζάνης με φασκόμηλο
1 μπαστουνάκι κανέλας
Για τη διακόσμηση
Σαντιγύ
Κανέλα σε σκόνη
Αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα
Καλή επιτυχία