Κέικ αλμυρό, εύκολη και οικονομική συνταγή

Κέικ αλμυρό

Υλικά για μια φόρμα του κέικ

200 γρ. αλεύρι  που φουσκώνει μόνο του

1 κ.σ μπεικιν πάουντερ

4 αυγά

150 γρ. βιτάμ  λιωμένο

200 γρ. γιαούρτι  στραγγιστό

250 γρ. ζαμπόν  ψιλοκομμένο

70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

80 γρ. κασέρι τριμμένο

½ φλ. Ελιές  πράσινες κομμένες σε ροδέλες

½ φλιτζάνι φυστίκι  Αιγίνης ανάλατο  (προαιρετικά)

Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

 

Διαδικασία

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .  χτυπάμε τα αυγά  μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το βιτάμ, το γιαούρτι  και ρίχνουμε σιγά σιγά ενώ ανακατεύουμε το αλεύρι που το έχουμε ενώσει με το μπεικιν πάουντερ. Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε τα τυριά , το ζαμπόν και τις ελιές . αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και τα φυστίκια.  Αδειάζουμε σε φόρμα του κεικ που έχουμε αλείψει με βιτάμ .  ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για  45 με 50 λεπτά  στους 180 βαθμούς .

περισσότερες συνταγές

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα