Μανιταρόπιτα: Εύκολη συνταγή
Υλικά
400 γρ. άσπρα στρογγυλά μανιτάρια σε λεπτές φέτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια
5 αυγά
½ φλ. γάλα και 3 κ.σ για το τελείωμα
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
500 γρ. φέτα
300 γρ. κασέρι
1 κ.σ μπεικιν πάουντερ
5 κ.σ ελαιόλαδο
½ φλ. άνηθο φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια . σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα 4 αυγά και το γάλα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το σιμιγδάλι το μπεικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά , τα τυριά, τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς . λαδώνουμε ένα ταψί μέτριο και αδειάζουμε το μίγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τελευταίο αυγό και τις 3 κ.σ γάλα. Περιχύνουμε το μίγμα στη πίτα. Ψήνουμε για 45 λεπτά