Μανιταρόπιτα: Εύκολη συνταγή

Μανιταρόπιτα: Εύκολη συνταγή

Υλικά

400 γρ. άσπρα στρογγυλά μανιτάρια σε λεπτές φέτες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια

5 αυγά

½ φλ. γάλα  και 3 κ.σ για το τελείωμα

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

500 γρ. φέτα

300 γρ. κασέρι

1 κ.σ μπεικιν πάουντερ

5 κ.σ ελαιόλαδο

½ φλ. άνηθο φρέσκο

Αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασία

Σε αντικολλητικό  τηγάνι ζεσταίνουμε  4 κ.σ  ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και  τα φρέσκα κρεμμυδάκια   .  σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα 4 αυγά και το γάλα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το σιμιγδάλι το μπεικιν πάουντερ  και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά , τα τυριά, τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε  το φούρνο  στους 180 βαθμούς . λαδώνουμε ένα ταψί μέτριο και αδειάζουμε το μίγμα.  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τελευταίο αυγό  και τις 3 κ.σ γάλα. Περιχύνουμε το μίγμα στη πίτα. Ψήνουμε για 45 λεπτά

περισσότερες συνταγές

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα