Κρεατόπιτα: Εύκολη συνταγή

Κρεατόπιτα

Υλικά για τη  ζύμη

1 αυγό

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

1 φλ. νερό

½ κιλό περίπου αλεύρι

1 κ.γλ μπέικιν πάουντερ

½ κ.γλ σόδα

1 κ.σ ρίγανη, λίγο αλάτι

 

Υλικά για τη γέμιση

Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ξερά ή 5 φρέσκα

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

6 αυγά σφιχτά βρασμένα

Δυόσμο, αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασί

Φτιάχνουμε τη ζύμη , την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για όση ώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση, να φουσκώσει.

Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο, τον κιμά, το κρεμμύδι .  καρυκεύουμε και ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μείνει ο κιμάς με το λάδι του. Πριν αποσύρουμε προσθέτουμε και το δυόσμο. Μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε και τα σφιχτά αυγά και ανακατεύουμε.

Με την μισή ζύμη ανοίγουμε το κάτω φύλλο που στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, αφήνοντας τις άκρες του φύλλου να κρέμονται από έξω και ρίχνουμε στον πάτο το υλικό απλώνοντας να πάει παντού.

Σκεπάζουμε τη γέμιση με το υπόλοιπο μισό της ζύμης ανοιγμένο σε φύλλο γυρνώντας τις άκρες που κρέμοντας προς τα μέσα και πιέζοντας γύρω γύρω την πίττα με τα δόντια ενός πηρουνιού.

Ψήνουμε την κρεατόπιττα στους 180 βαθμούς  για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία .

περισσότερες συνταγες

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα