ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμάς
½ κιλό κληματόφυλλα
½ φλιτζάνι ρύζι
3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
2-3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά
2 λεμόνια
1 κουταλιά κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι, ανάλογο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε καλά τα κληματόφυλλα και τα ζεματίζετε σε νερό που βράζει, προσέχοντας να μη διαλυθούν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα απλώνετε σε πιατέλα. Σε μπολ βάζετε τον κιμά, το ρύζι, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα ασπράδια των αυγών. Τα ζυμώνετε καλά και, παίρνοντας ένα ένα τα φύλλα, βάζετε λίγη γέμιση στην άκρη, τυλίγετε το φύλλο προσεκτικά, ώστε να κλειστεί η γέμιση μέσα και τοποθετείτε τους ντολμάδες σε φαρδιά κατσαρόλα. Τους ρίχνετε ζεστό νερό, ώστε να καλυφθούν, το λάδι, λίγο αλάτι ακόμη.

Τους σκεπάζετε με ένα πιάτο, σκεπάζετε και την κατσαρόλα και τους αφήνετε να σιγοβράσουν και να μείνουν με 1 ½ φλιτζάνι ζωμό περίπου. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Χτυπάτε τους κρόκους, προσθέτετε το χυμό των λεμονιών και το κορν φλάουρ και, στη συνέχεια, το ζωμό από το φαγητό. Με τη σάλτσα αυτή περιχύνετε τους ντολμάδες. Ανακινείτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα