Τηγανιτές φράουλες με σοκολάτα

Τηγανιτές φράουλες με σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ

20 φράουλες

 

200 γρ. λιωμένη σοκολάτα

 

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

 

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

2 μέτρια αυγά

 

240 ml. γάλα πλήρες

 

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

Λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τις φράουλες. Τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά.

2Παράλληλα αδειάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.

3Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηκτό μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη.

4Μόλις στραγγίξουν οι φράουλες, τις σκουπίζουμε ελαφρώς με λίγο χαρτί, τις καρφώνουμε σε ξυλάκια από σουβλάκια ή οδοντογλυφίδες μέχρι τη μέση.

5Έπειτα τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, όπου τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα.

6Παράλληλα βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και την αφήνουμε να κάψει.

7Στη συνέχεια τις βουτάμε τις φράουλες στο μείγμα με το αλεύρι και τις τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν μία κρούστα-κουρκούτι με ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

8Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φράουλες, περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα