Πάβλοβα με σάλτσα από βατόμουρα

Πάβλοβα με σάλτσα από βατόμουρα

ΥΛΙΚΑ

250 γρ ζάχαρη κρυσταλική

250γρ. ζάχαρη άχνη

250γρ. Ασπράδι αυγού

2 πρέζες αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:

500γρ κρέμα γάλακτος

160 γρ γιαούρτι 2%

Υλικα για τη σάλτσα βατόμουρου:

200 γρ βατόμουρα

100 γρ ζάχαρη

1 στικ κανέλας 

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ενα ταψί του φούρνου και αφήνουμε στην άκρη.

2Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα για 3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις αρχίσουν και αφρίζουν τα ασπράδια ρίχνουμε σιγά-σιγά τη κρυσταλική ζάχαρη ,μόλις σφίξει η μαρέγκα συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε κουταλιές από την άχνη μέσα στο μίξερ. Μόλις απορροφυθεί τελείως σταματάμε το χτύπημα. Θέλουμε η μαρέγκα μας να είναι γυαλιστερή ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, σε περίπτωση που στα τοιχώματα έχει μείνει άχνη.

3Παίρνουμε κουταλιές από τη μαρέγκα και σχηματίζουμε πάνω στο ταψί κύκλους διαμέτρου 8 εκ. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του κουταλιού το οποίο έχουμε βουτήξει μέσα σε νερό λειένουμε την επιφάνεια των κύκλων. Ψήνουμε για 1 1/2 -2 ώρες. Στο ενδιάμεσο του ψησίματος αλλάζουμε τη θέση των ταψιών στο φούρνο για να ψηθούν ομοιόμορφα. Μόλις ετοιμαστούν κλείνουμε το φούρνο ανοίγουμε ελαφριά την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε να κρυώσουν οι μαρέγκες εκεί μέσα.

4Οταν θέλουμε να σερβίρουμε χτυπάμε την κρέμα σε ελαφριά σαντυγή με το σύρμα, αποσύρουμε το κάδο από μίξερ και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά το γιαούρτι μεσα.

5Για να κάνουμε τη σάλτσα, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα από τα βατόμουρα στο μλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

6Για να σερβίρουμε παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα γιαουρτιού βάζουμε στην επιφάνεια της μιας μαρέγκας και περιχύνουμε με τη σάλτσα, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες μαρέγκες.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα