Κλασσικό και αγαπημένο banoffee

Κλασσικό και αγαπημένο banoffee

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη βάση

80 γρ. Βούτυρο λιωμένο

250 γρ. Μπισκότα τύπου digestive

Υλικά για την καραμέλα

70 γρ. Φυσίκια πίνατς ψημένα αλατισμένα, χοντροκομμένα

2 Συσκευασίες συμπυκνωμένο γάλα(ζαχαρούχο)

3 'Ωριμες μπανάνες

Υλικά για την επικάλυψη:

1 κ.σ Άχνη ζάχαρη

200 ml. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για το σερβίρισμα 

Τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις δύο συσκευασίες συμπυκνωμένου γάλακτος χωρίς να τις ανοίξουμε. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να σκεπαστεί εντελώς. Καπακώνουμε και τις αφήνουμε να βράσουν για 3 ώρες. Φροντίζουμε το νερό να καλύπτει τις συσκευασίες καθ'όλη τη διάρκεια του βρασίματος. Μόλις περάσουν οι 3 ώρες, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τις συσκευασίες στην άκρη.

2Χτυπάμε στο multi τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.Έπειτα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως.

3Βουτυρώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 εκ.

4Απλώνουμε στην επιφάνεια της φόρμας τα μπισκότα, δημιουργώντας με τα χέρια μας τοιχώματα και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 30 λεπτά.

5Ρίχνουμε τις μπανάνες στο multi και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές. Μόλις έιναι έτοιμος τον αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

6Στη συνέχεια αδειάζουμε μέσα στο μπολ τις συσκευασίες συμπυκνωμένου γάλακτος, τα φυστίκια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

7Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και ρίχνουμε την καραμέλα από πάνω.

8Επανατοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 - 1,5 ώρα.

9Χτυπάμε την κρέμα με την άχνη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί, και την απλώνουμε πάνω από την καραμέλα.

10Σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα