Εύκολη μους σοκολάτας με μόνο δύο υλικά

Εύκολη μους σοκολάτας με μόνο δύο υλικά

Υλικά

200γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια

350ml κρέμα γάλακτος

2 κουτ. σούπας λικέρ φουντούκι, ή ουίσκι ή μαύρο ρούμι ή λικέρ καφέ (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ. Βάζετε και 150ml από την κρέμας γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση.

Μόλις η κρέμα βράσει, την κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε με αυτή τη σοκολάτα στο μπολ, ανακατεύοντας καλά για να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.

Χτυπάτε τα υπόλοιπα 200ml της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.

Ανακατεύετε την σαντιγί με το μίγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε το ποτό της επιλογής σας και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα σας να γίνει ομοιογενές. Σε αυτή τη φάση η μους είναι αραιή, οπότε θα τη μοιράσετε σε ποτηράκια και θα τη βάλετε στο ψυγείο για να πήξει. Προσθέτετε τη γαρνιτούρα της επιλογής σας και σερβίρετε.

Tips

Η κρέμα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσετε για να χτυπήσετε στο μίξερ θα πρέπει να είναι παγωμένη για να σφίξει.

Για το σερβίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύσμα σοκολάτας, μερικές φράουλες ή κόκκινα φρούτα του δάσους, ξηρούς καρπούς της επιλογής σας κλπ.

Μπορείτε επίσης να βάλετε το μπολ με τη μους στο ψυγείο και αφού η μους σφίξει, να τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και ύστερα να τη μοιράσετε σε ποτήρια.

 

Πηγή: olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα