Μπακαλιάρος στο φούρνο με πατάτες

Μπακαλιάρος στο φούρνο με πατάτες

ΥΛΙΚΑ 800 γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο και κομμένο σε 4 κομμάτια 800 γρ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα στη μέση και έπειτα κομμένα σε κάθετες λεπτές φέτες 2 σκ. Σκόρδο χοντροκομμένες 1 κσ ρίγανη ξερή 1 κσ. Φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη 8 κσ. Ελαιόλαδο 1 λεμόνι κομμένο σε...

Μπακαλιάρος ποσέ με μπρόκολο και καρότα

Μπακαλιάρος ποσέ με μπρόκολο και καρότα

Υλικά για 2 άτομα 1 κρεμμύδι καθαρισμένο 2 δαφνόφυλλα λίγοι κόκκοι πιπεριού λίγα κλωναράκια άνηθο 1 μπρόκολο καθαρισμένο και χοντροκομμένο 350 γραμμάρια καρότα καθαρισμένα 1 μπακαλιάρος φρέσκος...

Ριζότο με γαρίδες και σαφράν

Ριζότο με γαρίδες και σαφράν

ΥΛΙΚΑ 500 γρ. ρύζι για ριζότο 5κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες 10 κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα 150γρ. λευκό κρασί 1000-1200ml. νερό 1...

Ψάρι μπουρδέτο

Ψάρι μπουρδέτο

Υλικά για 2 άτομα 2 φιλέτα ψαριού (γαλέο) 1 φλιτζάνι λάδι 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 1 κουταλιά τοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα 2...

Αγειορίτικος Ροφός με άσπρη σάλτσα για την Κυριακή των Βαίων

Αγειορίτικος Ροφός με άσπρη σάλτσα για την Κυριακή των Βαίων

Μέσα στην περίοδο της Τεσσαρακοστής η νηστεία καταλύεται, διαφοροποιείται δηλαδή, τρεις φορές, δίνοντας μια ευκαιρία στους πιστούς για ενδυνάμωση μιας...

Χταπόδι κρασάτο με καλαμαράκια

Χταπόδι κρασάτο με καλαμαράκια

Υλικά για 6 άτομα 1 χταπόδι 1 1/2 κιλό 2 κιλά καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 1/3 κούπας ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1...

Μπιφτέκια ψαριού

Μπιφτέκια ψαριού

Υλικά για 4 άτομα 500 γρ. (περίπου) φιλέτα άσπρου ψαριού (φρέσκα ή κατεψυγμένα) 4 φρέσκα λεπτά κρεμμυδάκια κομμένα σε φετάκια 3 φέτες ψωμί...

Κοκκινιστό χταπόδι με πατάτες

Κοκκινιστό χταπόδι με πατάτες

 Υλικά για 4 άτομα 400 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι από κρασί 2 δαφνόφυλλα 4-5 κόκκοι μπαχάρι 1 κουταλιά της...

Μύδια με παρμεζάνα

Μύδια με παρμεζάνα

Υλικά για 2 άτομα 450 γρ. φρέσκα μύδια 3 κουταλιές νερό 1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο 1 κουταλιά ελαιόλαδο 3 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο...

Πώς να ξαλμυρίσετε σωστά τον μπακαλιάρο

Πώς να ξαλμυρίσετε σωστά τον μπακαλιάρο

Χαρακτηριστικό φαγητό της ημέρας της 25ης Μαρτίου, που γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Επανάσταση του 1821, είναι, φυσικά,...

Πέντε συνταγές για μπακαλιάρο που θα τις λατρέψετε

Πέντε συνταγές για μπακαλιάρο που θα τις λατρέψετε

Παραμονές της 25ης Μαρτίου και ως είθισται τρώμε μπακαλιάρο. Ένα ψάρι τόσο νόστιμο και θρεπτικό που σίγουρα αξίζει να το...

Αγιορείτικες σουπιές με σπανάκι

Αγιορείτικες σουπιές με σπανάκι

 ΥΛΙΚΑ  1 κιλό  σουπιές  1 κιλό σπανάκι, φρέσκο  1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα  1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος  200ml. ελαιόλαδο  Aλάτι & πιπέρι  1 κ.γ. ρίγανη  ¼ κ.γ. κύμινο   Χυμό...

Σολομός με λιαστή ντομάτα

Σολομός με λιαστή ντομάτα

Υλικά για 2 άτομα 45 γραμμάρια λιαστές ντομάτες σε λάδι 3 κουταλιές σούπας κουκουνάρι 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 κουταλιές σούπας ψίχουλα ψωμιού 4...

Νόστιμος μπακαλιάρος σκορδαλιά με τραγανό κουρκούτι

Νόστιμος μπακαλιάρος σκορδαλιά με τραγανό κουρκούτι

Η προετοιμασία Φροντίζουμε να τον αγοράσουμε δύο μέρες πριν γιατί έχει τη διαδικασία του. Πλένουμε καλά το ψάρι από το πολύ...

Γαριδομακαρονάδα με ούζο

Γαριδομακαρονάδα με ούζο

  Υλικά για 4 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια 1 πακέτο γαρίδες καθαρισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 1 πιπεριά κίτρινη 1 πιπεριά πράσινη 3 ντομάτες 1 ντοματάκι κονσέρβα...