Πεντανόστιμοι μοναστηριακοί μυδολουκουμάδες με σάλτσα αμυγδάλου

Πεντανόστιμοι μοναστηριακοί μυδολουκουμάδες με σάλτσα αμυγδάλου

Η μοναστηριακή κουζίνα είναι γεμάτη εκπληκτικές συνταγές. Οι μοναχοί χρησιμοποιώντας απλά και αγνά υλικά δημιουργούν ξεχωριστές γεύσεις, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως οι εκπληκτικοί μυδολουκουμάδες! Ένας διαφορετικός σαρακοστιανός μεζές! Μυδολουκουμάδες φουσκωτοί τραγανοί, υπέροχοι με σάλτσα αμυγδάλου που δύσκολα σταματά κανείς μόνο...

Χταποδάκι ξιδάτο: Πώς θα φτιάξετε τον αγαπημένο μεζέ

Χταποδάκι ξιδάτο: Πώς θα φτιάξετε τον αγαπημένο μεζέ

Υλικά για 4 άτομα 2 κιλά χταπόδι καθαρισμένο 1 φλ. νερό 2 φύλλα δάφνης 2 ξυλάκια κανέλα ½ φλ. ελαιόλαδο 1 κιλό ξηρά κρεμμύδια ½ κουταλάκι κόκκους...

Ριζότο με γαρίδες και σαφράν

Ριζότο με γαρίδες και σαφράν

ΥΛΙΚΑ 500 γρ. ρύζι για ριζότο 5κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες 10 κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα 150γρ. λευκό κρασί 1000-1200ml. νερό 1...

Ο παραδοσιακός μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Ο παραδοσιακός μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Σήμερα απολαμβάνουμε τραγανό μπακαλιάρο με μπόλικη σκορδαλιά έτσι όπως την έφτιαχνε η γιαγιά μας.Υλικά1 1/2 κιλό μπακαλιάροςΑλεύρι για όλες τις...

Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι μπύρας

Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι μπύρας, το πιάτο της σημερινής ημέρας σύμφωνα με την παράδοση. Υλικά ½ κιλό φιλέτο μπακαλιάρου παστός...

Πώς να κάνετε μόνοι σας τον τέλειο μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου

Από τα πιο γεμάτα σε γεύση ψάρια και με ευχάριστο άρωμα ο μπακαλιάρος κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου έχει την...

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Φτιαξτε το παραδοσιακό έδεσμα της 25ης Μαρτίου. ΥΛΙΚΑ1 φύλλο μπακαλιάρου παστού (1 κιλό, περίπου)Για το κουρκούτι:2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι1 φακελάκι...

Το μυστικό για να κάνεις τραγανό τον μπακαλιάρο

Ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπακαλιάρο; Αυτό το μυστικό σε ενδιαφέρει!Ανήμερα της 25ης Μαρτίου στα περισσότερα σπίτια της Ελλάδας ετοιμάζεται το ίδιο,...

Φανταστικό κουρκούτι για μπακαλιάρο και μυστικά για το ξαλμύρισμα

Φανταστικό κουρκούτι για μπακαλιάρο και μυστικά για το ξαλμύρισμα. Διαβάστε παρακάτω τα μυστικά για να πετύχετε το τέλειο κουρκούτι με...

25 Μαρτίου: Κροκέτες μπακαλιάρου και σκορδαλιά με καρύδι

Η συνταγή είναι από μάνα σε κόρη και κάθε 25η Μαρτίου οι κροκέτες μπακαλιάρου γέμιζαν το τραπέζι μαζί με τον...

Πώς να μαλακώσετε το χταπόδι

Αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να μαλακώσετε το χταπόδι υπάρχει ένας εύκολος τρόπος που θα σας διευκολύνει να απολαύσετε έναν από...

Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε το καλαμάρι. Bίντεο

Τα καλαμάρια και γενικά τα θαλασσινά θα έχουν συχνά μια "θέση" σε κάθε τραπέζι καθώς η νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής...

Πόσο καλά γνωρίζετε τα ελληνικά ψάρια; Δείτε τις εικόνες

Τρώμε περίπου 20 κιλά ψαρικών κάθε χρόνο, σχεδόν διπλάσια ποσότητα σε σχέση με 50 χρόνια πριν. Η παγκόσμια...

Ψαρόσουπα: Συνταγή από το Άγιο Όρος

Εύκολη και πεντανόστιμη ψαρόσουπα με μία παραδοσιακή συνταγή, ακριβώς όπως την φτιάχνουν οι πατέρες στο Περιβόλι της Παναγιάς, στο Άγιο...

Χταπόδι κρασάτο με μακαρόνια

Τι θα λέγατε για μια μακαρονάδα με γεύση ... θάλασσα; Δείτε τη συνταγή παρακάτω...1 κιλό χταπόδιελαιόλαδο2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε...