Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Τη νίκησε και την γκρέμισε από την κορυφή

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Τη νίκησε και την γκρέμισε από την κορυφή

Με δύο γκολ του Όρτα στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 την ΑΕΚ στην προτελευταία αγωνιστική των play off της Stoiximan Super League και την έριξε στη 2η θέση και στο -2 από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος την ίδια ώρα συνέτριψε με 4-1 τον Παναθηναϊκό.

Το ματς άρχισε με τους «ερυθρόλευκους» να απειλούν στο 6′ με το σουτ του Φορτούνη και τον Αποστολόπουλο να μην μπορεί να κάνει την προβολή από κοντά, για να πάρουν στο επόμενο λεπτό πέναλτι οι «κιτρινόμαυροι» για ανατροπή του Λιβάι Γκαρσία από τον Τζολάκη, αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ και η απόφαση του διαιτητή άλλαξε. 

Λίγα λεπτά μετά, στο 11′, ο Ποντένσε πέρασε την κάθετη για τον Ελ Κααμπί, αλλά αυτός δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον Στάνκοβιτς, για να απαντήσουν οι φιλοξενούμενοι στο 20′ με τη μπαλιά που έγινε στην πλάτη του Ντόη, αλλά ο Λιβάι Γκαρσία καθυστέρησε να εκτελέσει και τελικά ο Κάρμο καθάρισε.

Στο 24′ ο επιθετικός της Ένωσης είχε νέα ευκαιρία αυτή τη φορά μετά τη σέντρα του Ελίασον στο πίσω δοκάρι, αλλά έκανε πολύ κακό κοντρόλ και ο Ροντινέι απομάκρυνε, με το παιχνίδι να έχει πολύ καλό ρυθμό και τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά με στόχο το γκολ.

Σε αυτό πλησίασαν ξανά οι Κιτρινόμαυροι στο 37′, όταν βγήκαν πολύ ωραία στην κόντρα, αλλά ο Ελίασον από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε τραγικό τελείωμα μετά το πάρε-βάλε του Λιβάι, για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» στο 40′ με το άστοχο τελείωμα του Ελ Κααμπί, υπό την πίεση του Κάλενς, μετά την κάθετη του Ποντένσε.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Αλμέιδα έβγαλε τον Σιντιμπέ για να βάλει τον Γιόνσον, με τον Πινέδα να πάει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ελίασον να γίνεται επικίνδυνος στο 49′ με την κίνηση προς τα μέσα και το σουτ που κόντραρε στον Έσε. Στο 55′, πάντως, η φάση που είχαν οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, με το πλασέ του Όρτα που έφυγε ελάχιστα άουτ, για να ακολουθήσει στο 61′ το δοκάρι σε ωραία εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.

Μια φάση που ήταν βασικά η… προαναγγελία για αυτό που ερχόταν: Στο 65′ ο Ποντένσε σέντραρε, ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά, ο Στάνκοβιτς εκτέλεσε και τελικά η μπάλα κατέληξε στον Όρτα που με σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Οι Πειραιώτες είχαν, πλέον, το προβάδισμα, ο Αλμέιδα συνέχισε τις αλλαγές για την Ένωση που είχε μεγάλη ευκαιρία στο 85′ με το σουτ του Τσούμπερ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τζολάκης, όπως έκανε και στο 91′ σε νέα «μονομαχία» με τον ίδιο παίκτη, για να έρθει τελικά στο 92′ το 2-0 από τη σέντρα-σουτ του Όρτα και με τον Στάνκοβιτς να είναι εκτός θέσης.

Έτσι, ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην 3η θέση και η ΑΕΚ έπεσε στη 2η και στο -2 από τον ΠΑΟΚ, ποντάροντας πλέον στον Άρη, για να πάρει το πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ντόη, Αποστολόπουλος (68′ Κίνι), Έσε, Όρτα, Τσικίνιο (88′ Καρβάλιο), Φορτούνης, Ποντένσε (81′ Ζέλσον Μαρτίνς), Ελ Κααμπί.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46′ Γιόνσον), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Ελίασον (70′ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (62′ Άμραμπατ), Γκαρσία (70′ Τσούμπερ), Αραούχο (62′ Πόνσε).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα